GÜNDEM

BATMAN, RAYBÜSTE ISRARCI

Batman-Diyarbakır yolundaki tren hattının raybüse dönüştürülmesi yönünde yürüttüğümüz imza kampanyasına destekler büyüyor.

BATMAN, RAYBÜSTE ISRARCI
26-06-2019 19:49
Google News

STK’LAR, VATANDAŞLAR, SİYASİ PARTİLER KAMPANYAMIZI DESTEKLİYOR
Batman-Diyarbakır Yolu’nda araç sayısını ve hava kirliliğini azaltacak, vatandaşı yüklü yol masrafından kurtaracak, güvenli, hızlı ve ucuz seyahat imkânı sağlayacak raybüs ulaşımı için başlattığımız imza kampanyasına destekler büyüyor. Zonguldak-Karabük, Çatal-Tire, Kars-Akyaka, Malatya-Elazığ illeri arasına kurulan raybüs ulaşımının, Batman-Diyarbakır arasında da hayata geçirilmesi talebiyle başlattığımız kampanya, Batman’ın öncelikli gündemi oldu.
RAYBÜS HAYAL DEĞİL
Millet Cemiyeti Genel Başkanı Mekan Görük, sosyal medyadan “STK, kanaat önderi, siyasetçiler gazeteciler ve vatandaşlara sesleniyorum, birlik ve beraberlik içinde memleketimize sahip çıkalım. Geçtiğimiz gün Diyarbakır’dan misafirim geldi. İlk defa tren garına gittim, manzara karşısında şok oldum. Trende yer yok, tıklım tıklım, hem konforlu hem ucuz dediler. 2 saat içinde Batman’da oluyormuş, 7 köy durağında durmasa, 1 saatte Batman’a varıyormuş. Raybüs hayal değil. Küçük bir düzenlemeyle Batman-Diyarbakır mesafesi azalacak, iki ilimize ekonomik-sosyal katkı sunacaktır. Her yıl Diyarbakır-Batman yolunda trafik kazalarında onlarca kişi ölüyor. İnsanlar, Diyarbakır Tıp Fakülte Hastanesine gidiyor. Yol parası vermemek için ya akrabalarına gidiyor ya da hastane bahçesinde yatıyorlar. Bu projeyle güvenli ve ekonomik seyahat imkânı doğacaktır” çağrısını yaptı.
YORUM YAĞDI
Vatandaşlardan Hamza Genç “Güzel Batmanımızın ihtiyacı olan raybüs için bütün siyasetçi ve STK’lardan destek istiyoruz” dedi. Görük’ün paylaşımına Batmanlı Vatandaşlar, destek yorumları yazarken, siyasetçilerin görev üstlenmesi gerektiğine dikkat çekt.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete