GÜNDEM

Batman rekora koştu! Uzmanlar uyarılarını yeniledi

Yurt genelinde Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ardından Basra sıcakları etkili olmaya başladı. Meteoroloji, sıcaklıkların pazar gününden itibaren yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacağını hatta bazı illerde sıcaklıkların 46 dereceye ulaşacağını duyurdu. Batman’da ise hissedilen sıcaklık rekor seviyeye ulaştı.

Batman rekora koştu! Uzmanlar uyarılarını yeniledi
11-08-2023 10:00
11-08-2023 10:03
BATMAN
Google News

Türkiye'yi etkisi altına alan Eyyam-ı bahur ve Afrika sıcakları yurdu terk etti. Türkiye bu kez Güneydoğu’dan gelen Basra sıcaklarının etkisi altına girdi. Meteoroloji uzmanları, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hafta sonunda yurdun kuzey kesimlerinde, Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Marmara'nın doğusunda hafif yağışların görüleceğini belirten uzmanlar, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava beklendiğini dile getirdi.

 

Sıcaklıklar yurdun batı bölgelerinde kıyı Ege'de, Marmara'da mevsim normalleri civarında. Fakat onun haricinde kalan bütün yurtta, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek sıcaklar etkisini gösterecek. Batman’da ise 47 dereceyi bulan sıcaklıklar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Özellikle hafta başından itibaren ülke genelinde artacak sıcaklıklara dikkati çeken meteoroloji uzmanları “Şu an itibarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili. Önümüzdeki hafta Basra Alçak Basınç sisteminin İç Anadolu Bölgesi'nden Akdeniz'e kadar uzanmasını, bununla birlikte Afrika üzerinden sıcak bir havanın yurdu etkilemesini beklemekteyiz. İkisinin karışımıyla Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu'nun doğusunda oldukça yüksek sıcaklıklar önümüzdeki hafta boyunca etkili olacak”. (Haber Merkezi)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?