GÜNDEM

BATMAN ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından Batman şantiye alanına döndü. 11 Eylül 2016 tarihinde atanan kayyumun ardından kentin genelinde birçok alanda çalışmalar hız kazandı.

BATMAN ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ
31-10-2016 18:50
Google News

ÇALIŞMALAR MEVCUT PERSONELLER İLE YAPILIYOR

Neredeyse her cadde ve sokakta belediye ekipleri çalışma yapıyor. Yollarda asfalt çalışması, parklarda bakım ve onarım çalışması, yeşil alanlarda bakım çalışması, parke döşeme çalışmaları, refüjlerde çiçeklendirme çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.  Yapılan çalışmalar mevcut personeller ile gerçekleştiriliyor.

20 BİN TON ASFALT SERİLDİ

Batman Belediye Başkanlığına görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy'un "15 Kasım'a kadar 100 bin ton asfalt serimi yapılacağına" yönelik açıklamasının ardından 1 Ekim'de başlatılan çalışmalar devam ediyor.  Şimdiye kadar 20 bin ton asfaltın serimi gerçekleştirildi.  Çalışmalar kentte birçok mahallede yapıldı. Belediyeye bağlı ekipler kent geneline yayılarak çalışmalarını birçok noktada sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Yeni Mahalle, Bahçelievler Mahallesi, Fatih Mahallesi, Çamlıtepe Mahallesi, Gültepe Mahallesi ve Bayındır Mahallesinde çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor. Meydan Mahallesindeki Cumhuriyet Bulvarı’nda çalışmalara sona doğru gelindi.

BELEDİYE BAHÇESİ PARKI 10 KASIMDA AÇILIYOR

Park Bahçe Müdürlüğü, yeni yeşil alanlar oluşturma ve kente nefes aldırma hedefi kapsamında farklı noktalarda park yapım çalışmalarına devam ediyor. Belediye bahçesinde iki dönümlük alan üzerinde yapımı devam eden park çalışmaları ise hummalı bir şekilde devam ediyor. Yürüyüş yolları, yeşil alanlar, süs havuzları, kamelyalar ve banklar oluşturulduktan sonra park 10 Kasım tarihinde halkın hizmetine açılacak. Gülistan Caddesinin girişinde yer alan ve daha önce çay bahçesi olarak kullanılan Zin Parkı’nda çalışmalar tamamlandı. Yeşillendirme çalışmaları ve bankların yerleştirilmesinin ardından park halkın hizmetine sunuldu.

JİYAN PARK’TA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Çamlıtepe Mahallesi’nde 24 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Jiyan Park’ta çalışmalar aralıksız sürüyor. Park üzerine yapılacak olan yeni park içerisinde şelale ve dereler, kafeterya, tenis kortu, basketbol sahası, halı saha, voleybol sahaları, botanik alanlar, su deposu yürüyüş parkurları, çevre yolları, bisiklet yolları, geniş peyzaj alanları, çocuk oyun grupları ve kondisyon aletleri yer alacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete