EĞİTİM

Batman Sempozyumu başladı

Batman Üniversitesinde Uluslararası Batman Sempozyumu başladı.

Batman Sempozyumu başladı
28-09-2022 19:46
28-09-2022 19:48
Google News

Sempozyuma, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Prof Dr. Ruşen Keleş, Batman Üniversitesi Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ferhat Korkmaz,  akademisyenler, STK temsilcileri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı. Merkez Kampüste 4 ayrı salonda başlayan sempozyumda, Batman şehri beşeri, kültürel, sanatsal, sosyal, dini, tarihi, coğrafi, edebi konularla ele alınırken, sempozyumda 60’a yakın bildiri sunulacağı ve çalışmaların kitaplaşacağı açıklandı.

“BU KANATLAR, BU GÖVDEYİ UÇURMAZ”

SEMPOZYUMA katılan Batman Valisi Ekrem Canalp “2015 yılında TÜİK, Türkiye’de şehirlerin yetişmişlik ve kalkınmışlık düzeyini anlatan ve şehirde yaşayan insanların memnuniyet düzeyini anlatan illerin yaşam endeksini açıkladı. Batman, 81 vilayet içerisinde 77. sırada yer aldı. Başlangıç noktamız, bu acı tespitlerden yola çıkmak, doğru tespitlerden yola çıkmak olmalıdır. Batman’ın 620 bin il nüfusu, 470 bin kent nüfusu var ama sadece 11 bin istihdam kapasiteli bir sanayimiz var. Bu kanatlar, bu gövdeyi uçurmaz. Bu gövdeyi uçuracak kanatlar çok daha kapasiteli, çok daha kapsamlı ve çok daha güçlü olmak zorundadır” dedi.

“BİLİMSEL ÇALIŞMALARLA SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETMEK İSTİYORUZ”

BATMAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Uluslararası Batman Sempozyumunun temel amacını açıklarken “Gayemiz, yapılan bilimsel çalışmalarda Batman’ın sorunlarına ve gelişimine rasyonel çözümler üretmek, bu çalışmaları karar verme makamında olan çok kıymetli yöneticilerimize örnek ve karar süreçlerinde dikkate sunmaktır” dedi. 

“COĞRAFİ BÖLGELERİMİZ ARASINDA BÜYÜK FARKLILIKLAR VAR”

SEMPOZYUMDA bölgeler arasındaki farklılıklara değinen Prof. Dr. Ruşen Keleş ise “Türkiye, coğrafi bölgeleri arasında büyük farklılıkları olan bir ülke. Bu farklılıklar, gelir farklılıkları ve büyüme hızı farklılıkları,  büyüme potansiyeli farklılıkları ve yaşam düzeyi bakımından da bölgeler arasında çok büyük farklılıklar var. Bu dengesizlikler karşısında devletin, hareketsiz kalması düşünülemez. Hareketsizlik geçen yüzyıldan kalma bir politikadır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete