GÜNDEM

BATMAN SER SAL’I BÖYLE KUTLADI

Rumi Takvime göre 13 Ocak akşamına gelen Ser Sal (yılbaşı), Batman’da yine renkli görüntülere sahne oldu. Sere Sale etkinlikleri için evlerde hazırlıklar yapıldı, kılıktan kılığa giren çocuklar ise akşam karanlığında soluğu sokaklarda aldı.

BATMAN SER SAL’I BÖYLE KUTLADI
14-01-2016 19:54
Google News

IZ ÇOCUKLAR, YÜZLERİNE SAKAL VE BIYIK ÇİZDİ

Ser Sal etkinlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Batmanlı çocuklar sayesinde renkli geçti. Etkinliklere katılan kız çocukları, babalarının ya da ağabeylerinin takım kıyafetlerini giyip yüzlerine sakal ve bıyık çizdi.

ERKEK ÇOCUKLAR FİSTAN GİYDİ

Ser Sal etkinliklerinde erkek çocuklar da anne veya ablalarının elbise ve fistanlarını giyerek peruk taktı. Dedelerinin bastonuyla sokağa çıkan çocuklar ise yaşlıların taklidini yaparak etkinlikleri renklendirdi. Usta tiyatrocular gibi rol yapan çocuklar, ev ev dolaşarak çikolata ve bisküvi topladı.

“ETKİNLİKLER KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITIYOR”

Ser Sal etkinliklerinin her yıl daha geniş kapsamlı ve yoğun katılımlı düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Batmanlılar “Ser Sal, yüzyıllardan bugüne gelen geleneklerimizden biri. Bu geleneği yaşatmamız gerekiyor. Bu yüzden her yıl Ser Sal etkinliklerinde daha yoğun ve geniş katılımlı etkinlikler yapılması gerektiğini düşünüyoruz” açıklamasını yaptı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete