GÜNDEM

BATMAN SEVDALILARI PLATFORMU KURULDU

İlimizin tanınmış simaları, Batman Sevdalıları Platformu’nda bir araya geldi.

BATMAN SEVDALILARI PLATFORMU KURULDU
22-07-2017 19:58
Google News

PLATFORM, TANINMIŞ İSİMLERDEN OLUŞTU

Emin Çelik, Hıfzullah Özoğul, Mehmet Dinç, Selman Dinç, Mustafa Balaban, Mehmet Zengin, Yusuf Ertekin ve Serhat Kaya’dan oluşan Batman Sevdalıları Platformu, ilk kamuoyu brifinginde kentin sorunları ve çözüm önerilerini gündeme taşıdı.

“TP SİTESİ, BELEDİYE YADA VALİLİĞE HİBE EDİLMELİ”

Batmanlılık bilinciyle hareket edeceklerini açıklayan Platform Üyeleri “Yeşili bol olan TP Sitesi, özelleştirilerek birilerine satılıyor. Yıllarca petrolün kokusu, kirliliği ve zehrini solduk. Birçoğumuz kötü hastalıklara yakalandı. Batman, yaklaşık bir asırdır petrolü ile Türkiye’ye hizmet etti. Siteyi Belediye ya da Valiliğe hibe ederek, içerisine Tıp Fakültesini kurarak Batman’a büyük bir cennet bahçesi kazandırılabilir” dedi.

16 MAYIS STADI, YEŞİL ALAN OLMALI

Şafak Mahallesi’ndeki 16 Mayıs Stadının TOKİ’ye devredildiği söylentilerini de gündeme getiren Batman Sevdalıları Platformu “Stat, yürüyüş yapılabilecek bir yeşil alana dönüştürülebilir. Stat karşılığında TOKİ’ye, Batıraman’da bir kaç misli arsa verilebilir. Batman Köprüsündeki briket imalatçıları, parke taşı ve beton santralleri, Kozluk Yolu üzeri Hava Alanını ilerisindeki dere kenarında, hazine arazilerine yerleştirilebilir. Böylece köprünün girişi boşaltılır, mesire alanı yapılabilir. Köprünün etrafı, marina olabilir, sular tutulunca yat ve botlarla Hasankeyf Baraja kadar su turizmi ve su sporları yapılabilir. Demir rayları, kent dışına çıkarılabilir, mevcut demiryolu da caddeye dönüştürülerek kent trafiği rahatlatılabilir. Projelerimizi Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'e iletip, Batman için çalışacağız” açıklamasını yaptı. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete