GÜNDEM

BATMAN SONSÖZ’DEN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Gazetemiz Sonsöz, 3 Aralık Engelliler Günü’nde Petrol City AVM’de empati etkinliği düzenledi.

BATMAN SONSÖZ’DEN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
06-12-2021 09:39
06-12-2021 09:41
BATMAN
Google News

Her yıl 3 Aralık Engelliler Günü’nde engelli bireylerle dayanışma etkiliklerinde bir araya gelen Gazetemiz Sonsöz, bu yıl da empati etkinliğine imza attı. Petrol City AVM ortaklığı ile düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ve engelli bireyler katıldı.

ENGELLİ BİREYLER OTOBÜSLE, AVM’YE TAŞINDI

Engelli bireyler, Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün tahsis ettiği otobüsle Petrol City AVM’ye taşındı. AVM’nin giriş katında duba ve zincirlerle parkurlar oluşturuldu. Vatandaşlar, tekerlekli sandalyeye binerek parkuru geçerken, zorlu anlar yaşadı. Göz bandıyla gözünü kapattığımız vatandaşlar, bastonla yönünü bulmaya çalışırken engelli bireylerin yaşadığı zorluklarla yüzleşme fırsatı buldu.

ONLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN DAHA FAZLA UĞRAŞ VERMELİYİZ

Yazı İşleri Müdürümüz Hatice Türkan tekerlekli sandalye ile imtihanını anlatırken “Engelli bireylerimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Tekerlekli sandalye ile hareket etmek kollarınızı ve vücudunuzu oldukça zorluyor. İnanılmaz zor bir deneyimdi. Oların hayatını kolaylaştırmak için daha büyük çaba harcamalıyız” ifadeleriyle anlattı. Aktif Engelliler Derneği Başkanı Burhan Tunç ve engelli bireyler, empati etkinliğini anlamlı bulduklarını belirtti. Batman Üniversitesi Gençlik Lideri Zozan Algan ve Üyeleri de oluşturulan parkurlarda engellilerle empati yaparken “Bu kadar zorlandıklarını tahmin edemezdik” mesajı verdi. Etkinliğin sonunda Petrol Fırın, engelli bireylere hediye paketleri dağıttı. Engelli bireyler Petrol City AVM ve Petrol Fırın’a misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.

NACAROĞLU’NDA BAKLAVA İKRAMI YAPILDI

Etkinlikten sonra engeli bireyler, Dünya Hastanesi karşısında bulunan Nacaroğlu Baklavalarının konuğu oldu. Mekan İşletmecisi Salih Uygun, eneli bireylerle yakından ilgilendi. Tatlı ikramının yapıldığı buluşmada Aktif Engelliler Derneği Başkanı Burhan Tunç “Etkinlikten sonra ağzımız tatlandı. Nacaroğlu’na teşekkür ediyoruz. Bu özel günümüzü bizimle geçiren Sonsöz Gazetesine de teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete