GÜNDEM

BATMAN TARİHİNDE BİR İLK

Batman’da 31 Mart Seçimleri için yüzlerce muhtar adayı yarıştı. Seçmenden en azla oyu alan muhtar adayları, ipi göğüsleyerek, muhtar olmayı başardı.

BATMAN TARİHİNDE BİR İLK
02-04-2019 18:14
Google News

 

Batman’da yeni yüzlerin ve isimlerin yer aldığı muhtar listelerinde bu kez kadın muhtarlar da kendine yer buldu. Batman’ın Merkez Sağlık Mahallesi ve Merkez Diktepe Köyü’nde kadın muhtarlar seçildi.

DİKTEPE KÖYÜ KADIN MUHTARI TERCİH ETTİ

4 sene önce Diyarbakır’dan Batman’a bağlanan Bin 100 nüfuslu ve 2 mezrası olan Merkez Diktepe Köyü’nde bir ilk yaşandı. Diktepe (Hıncıka)’de Emine Doksal, girdiği seçimi kazanıp köyün ilk kadın muhtarı oldu. Diktepe’de muhtarlık için iki aday yarıştı. 470 seçmeni olan köyde Emine Doksal, 303 oy alarak köyün ilk kadın muhtarı oldu. Rakibi ise 130 oy aldı.

Muhtar Emine Doksal’ın azaları da Şahide Kavak, Şükran Özer, Rahime Doksal ve Fadime Doksal’dan oluştu. Evli ve 1 çocuk annesi Emine Doksal, “Köylülerin desteği beni cesaretlendirdi. Kanaat Önderimiz Şeyh Selman Bağdu’nun da onayını aldıktan sonra adaylığımı açıkladım. Merkeze bağlıyız ama köyümüze belediye araçları gelmiyor, sağlık ocağımız yok, park ve oyun alanımız yok, taziye evimiz yok. Bu eksikleri gidereceğiz” dedi.

KENT MERKEZİNDE 1 KADIN, MUHTAR SEÇİLDİ

Batman tarihinde ilk defa kadınlar, muhtar adayı oldu. Kent Merkezinde muhtarlık için 25 kadından Fatma Türkan, mevcut muhtara yaklaşık 100 oy farkı ile muhtar seçilmeyi başardı. Sağlık Mahallesi Muhtar Adayı Fatma Türkan, 7 erkek rakibini geride bırakarak, en fazla oy oranı ile muhtar olmayı başardı. 6 çocuk annesi 49 yaşındaki Fatma Türkan, mahallesinin sıkıntılarını çözmek için canla başla çalışacağını söyledi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete