GÜNDEM

BATMAN, TEK SES OLDU; “UÇAK SEFERLERİMİZ AZ, BİLETLER PAHALI”

Batman’da sivil toplum kuruluşları, Batman Havalimanında uçak seferlerinin az oluşu ve biletlerin pahalı oluşu nedeniyle tek yürek olup, eylem yaptı.

BATMAN, TEK SES OLDU; “UÇAK SEFERLERİMİZ AZ, BİLETLER PAHALI”
18-07-2019 21:19
Google News

 

SOSYAL MEDYA ÇAĞRILARI, HAVAYOLU SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI
Sosyal medyada, Uluslararası Sanatçı Batmanlı Ahmet Güneştekin, Tanınmış Gazeteciler İsmail Küçükkaya ve İsmail Saymaz’ın açıklamaları ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)  Başkanı A. Kadir Demir’in çağrısı üzerine gündemleşen havayolu sorunları nedeniyle kitlesel basın açıklaması yapıldı. Batman Havalimanında yapılacağı açıklanan eylem, bilinmeyen bir nedenle Batman Park AVM önüne taşındı. 
KENTTEKİ STK’LAR EYLEME DESTEK VERDİ
Eyleme Batman Barosu dâhil kentteki birçok sivil toplum kuruluşu ve çok sayıda vatandaş destek verdi.
SEFERLERİN ARTTIRILMASI LAZIM
Basın açıklamasını okuyan BATSO Başkanı A.Kadir Demir, "THY, Batman’da sefer sayısını düşürdü. Öte yandan tavan fiyat olan 352 TL’nin altında uçak bileti de bulmak mümkün değil. 600 bin nüfuslu Batman’da, Havalimanımızı Midyat, Bismil, Silvan ve Kurtalan da kullanıyor. Havalimanımız, 1 milyon nüfusa hizmet sunuyor. Nüfusumuza eşdeğer illerde günde 14 uçak seferi düzenleniyor. Bilet fiyatları da burdaki kadar yüksek değil. Sayın Cumhurbaşkanımız, Ulaştırma Bakanımız ve THY Yöneticilerine çağrımızı yapıyoruz. Uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi, İzmir Antalya illerine sefer açılması, Ankara ve İstanbul seferlerinin arttırılması lazımdır" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete