EKONOMİ

BATMAN, TEKSTİL ÜSSÜ OLACAK

Batman’da teşviklerle kurulan tekstil sektöründe istihdam 26 bine ulaştı. Tekstil sektöründe yeni istihdam hedefi, 40 bin olarak belirlendi.

BATMAN, TEKSTİL ÜSSÜ OLACAK
06-11-2020 20:44
Google News

 

Güneydoğu’da devletin İŞKUR, KOSGEB ve DİKA aracılığı ile sunduğu ücretsiz arsa, makine, sigorta primi, enerji ve vergi indirimi destekleriyle Batman, tersine göç almaya başladı. Batman'da 10 yılda kurulan 252 tekstil firmasında 26 bin insana istihdam sağlandı.

BATMAN’DA ÜRETİLİP, DIŞARI SATILIYOR
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, 10 yıl önce bir firmayla başlayan tekstil yatırımlarının bugün önemli bir noktaya ulaştığını belirterek “Batman'da tekstil, bir sosyal sorumluluk projesi. 252 firmamızda yaklaşık 26 bin çalışanımız var. Tekstil sektöründeki gençlerimizin çoğu İstanbul, Bursa, Denizli gibi illerden tersine göçle Batman’a geldi. Verilere göre Batman'da tekstil cazibe merkezi oluşturabilirsek çalışan sayımızı 26 binden 40 bine çıkarabiliriz. Bu konuda ilgili bakanlıklarla görüşmelerimiz oldu. Tekstil sektöründe hedefimiz 40 bin istihdam” dedi.

YÜZLERCE YATIRIMCI BEKLİYOR
Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk de tekstilin ekonomiye sağladığı katkıdan bahsederek “Batman'da 55 bin sigortalı çalışandan 26 bini tekstil sektöründe istihdam ediliyor. Şu anda Batman'a tekstil sektöründe yatırım yapmak isteyen yüzlerce yatırımcı bekliyor. Bunların önünü açmalıyız. Bu yatırımcılar Batman için bir şans. Şu anda bu sektörün Batman'da maaş bazlı aylık girdisi 62 milyon lira. Esnaf, servisçi, restoran işletenler, petrolcüler, otelciler bir zincirdir. Hepsi birbirini besliyor. Tekstil sektörünün kazancı Batman'daki diğer esnafa da yansıyor” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete