GÜNDEM

BATMAN, TEMİZLİK HAREKETİNDEYDİ

Let’s Do It! Foundation tarafından her yıl 18 Eylül’de gerçekleştirilen Dünya Temizlik Günü Hareketi, Batman’da da gerçekleştirildi.

19-09-2021 14:34
Google News

2008 yılında Estonya’da başlayan ve tüm dünyaya yayılan Dünya Temizlik Günü’nde Batmanlılar da sokaklara çıkarak çöp topladı.

AVM ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Batman Park AVM önünde başlayan etkinliğe, Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa ve Dernek Başkanı Recep Kavuş, Gazetemiz Yazarı Hatice Türkan, Anda Arama&Kurtarma Ekipleri, Batman Gençlik Merkezleri Gönüllüleri, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Genç Kızılay Gönüllüleri, Bir Kalp Bin Umut Derneği, Evrensel Yaşam Derneği, Yedi Başak Derneği, Real Konak Hotel Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar basın açıklaması yaptıktan sonra Esentepe’de çöp topladı.

GAZETEMİZ SONSÖZ DE HAREKETİN PARÇASI OLDU

Gazetemiz Sonsöz, bu sene de temizlik hareketindeki yerini aldı. Yazar ve muhabirlerimiz, Sonsöz baskılı şapkalarla Esentepe’de çöp topladı.

HEDEFİMİZ BİR GÜN DEĞİL HER GÜN TEMİZLİK

Let’s Do It Temsilcileri, etkinlik öncesi yaptıkları basın açıklamasında “Let’s Do It 2008 yılında Estonya’da ortaya çıktı. 3 Mart tarihinde 50.000 kişi bir araya gelerek ülkenin 10.000 ton çöpünü 5 saat içinde temizledi. Eylemin görüntüleri çok hızlı yayıldı ve sonrasında tek günde temizlik modeli 15 ülke tarafından şok edici sonuçlarla tekrar edildi. Yıllardır eş zamanlı olarak uluslararası gerçekleşen Dünya Temizlik Günü’nde amacımız sadece tek bir gün temizlik yapmak değil, temiz bir geleceğin adımlarını Haydi Yapalım diyerek başlatmaktır” dedi.

TOPLANTI YAPILDI

Basın açıklamasından sonra Esentepe’de çöp toplayan gruplar, Batman Barosu Konferans Salonu’nda değerlendirme toplantısı yaparak, kentin çevre sorunları ile ilgili görüş ve önerilerini sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete