EĞİTİM

BATMAN, TIP FAKÜLTESİ İSTİYOR

Batman Bölge Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile 5 özel hastanenin bulunduğu Batman’da, 10 bini aşkın öğrencisi olan Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi açılması, elzem hale geldi.

BATMAN, TIP FAKÜLTESİ İSTİYOR
27-03-2018 22:42
Google News

1 YILDA NÜFUSUNUN 6 KATI HASTAYA BAKTI

Batman’da yalnızca İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinden, 2017 yılında faydalananların sayısı 2 Milyon 731 Bin 743 olarak tespit edildi. Bunun 180 Bin 320’si, il dışından Batman Bölge Devlet Hastanesine gelen hastalar. Rakamlara göre, 2017 yılında Batman’da sadece İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı hastanelerden faydalanan sayısı, kent nüfusunun neredeyse 6 katı.

ÖZEL HASTANELERDE EKLENİNCE KORKUNÇ BİR RAKAM

Batman’da özel hastanelerden faydalananların sayısı da hesaba katılırsa Batman, sağlık turizmine elverişli bir kent. Bu yüzden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile STK’lar, Batman’da Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi kurulmasını istiyor. Sağlık Sen’in öncülüğündeki STK’lar, önlerine çıkarılan engelleri de bir bir çürütüyor.

DİYARBAKIR YA DA MARDİN’DE OLMASI ENGEL DEĞİL

Diyarbakır’da Tıp Fakültesi bulunduğu için ya da Mardin’e kurulması halinde Batman’a Tıp Fakültesi kurulamayacağı söylentileri, gerçeği yansıtmıyor. Çünkü Eskişehir’e 80, Afyonkarahisar’a 96, Uşak’a 142, Bursa’ya ise 183 km uzaklıkta olan Kütahya’da tıp fakültesi ile eğitim ve araştırma hastanesi bulunuyor. Aksaray’a 110, Kırıkkale’ye 112, Yozgat’a 112, Ankara’ya 185 km uzaklıkta olan Kırşehir’de Tıp Fakültesi bulunuyor. Bolu’ya 45, Sakarya’ya 69, Kocaeli’ye 106 km uzaklıkta bulunan Düzce’de Tıp Fakülteleri ile eğitim ve Araştırma Hastaneleri bulunuyor. Tıp Fakültesi ile Eğitim Araştırma Hastanesi bulunuyor.

BATMAN’DAN DAHA KÜÇÜK KENTLERDE TIP FAKÜLTELERİ VAR

Batman, 585 Bin 252 nüfusu ile Türkiye’nin 36. büyük kenti. Batman’dan nüfusça daha küçük olan Elazığ, Kütahya, Çorum, Osmaniye, Uşak, Kırıkkale, Karabük, Kırşehir ve Erzincan’da Tıp Fakülteleri ya da Eğitim Araştırma Hastaneleri bulunuyor. Oysa bu illerin büyüme oranları yüzde 8–2–4-17’lerde kalırken Batman’ın büyüme oranı ise yüzde 24. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete