GÜNDEM

BATMAN TRAFİĞİNE HAVUZ SİSTEMİ ŞART…

Araç sayısının ve trafikteki sorunların her geçen gün arttığı Batman’da, toplu taşıma alanında havuz sistemine geçilmesi isteniyor.

BATMAN TRAFİĞİNE HAVUZ SİSTEMİ ŞART…
02-08-2017 19:36
Google News

HAVUZ SİSTEMİ İLE SORUNLAR SON BULACAK

Birçok ilde ve son olarak Batman’ın Kozluk İlçesi’nde hayata geçirilen “Ortak Havuz Sistemi” trafikteki sorunların en aza indirilmesini sağlıyor. Ortak Havuz Sisteminde geride kalan Batman ise trafikteki sorunlarla boğuşuyor. Minibüslerin yolcu kapma telaşı, trafikte düzensizliğe yol açarken, araç seferlerinin fazlılığı ise hava ve gürültü kirliliğini tetikliyor. Toplu taşıma araçlarının tek çatı altında toplanarak, toplu taşımadan elde edilen gelirin tek hesapta biriktirilmesi ve hat sahipleri arasında eşit paya bölünmesini öngören havuz sisteminin, Batman’da da hayata geçirilmesi isteniyor.

“BELEDİYEDEN GELECEK TEKLİFİ BEKLİYORUZ”

Daha önceki yıllarda havuz sistemi için girişimde bulunduklarını hatırlatan Batman Minibüs ve Otobüsçüler Oda Başkanı Mehmet Tekin “Dönemin Belediye Başkanı Sabri Özdemir’in de bir projesi vardı. Belediye, şehir içi minibüslerin havuz sistemine geçmesi için çalışma başlatmalı. Biz de bu çalışmaları destekleriz” dedi.

“ŞEHİR İÇİ TRAFİK ACİLEN DÜZENLENMELİ”

Şehir içi ulaşımda düzensizliğin hâkim olduğunu söyleyen Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş ise “Şehir içi trafiği, acil çözüm bulunması gereken bir sorun. Bu problem yüzünden sık sık kazalar meydana geliyor, gürültü ve çevre kirliliği oluşuyor. Toplu taşımada henüz bir sistem oturmadığı için insanlar en yakın mesafeye bile özel araçla kat ediyor. Durak sisteminin olmayışı, minibüsçülerin rekabeti yüzünden trafikte bir keşmekeşlik söz konusu. Bu sorunlar, diğer kentlerde de olduğu gibi tüm minibüslerin bir havuz sisteminde toplanması ile mümkündür” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete