SİYASET

Batman, TÜBİTAK yayınları ile buluşuyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılışlara katılmak üzere Batman'a geldi.

Batman, TÜBİTAK yayınları ile buluşuyor
06-03-2024 15:46
06-03-2024 15:49
BATMAN
Google News

Batman Valiliğini ziyaret eden Bakan Şimşek ve Kacır, Necat Nasıroğlu Külliyesinde Gençlik Merkezi ve Kütüphane açılışını gerçekleştirdi. Külliyenin konferans salonunda Batman TÜBİTAK Yayınlarıyla Buluşturma Projesinin imza törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sadece Batman merkezde değil Hasankeyf, Gercüş, Beşiri, Kozluk ve Sason'da da TÜBİTAK kitaplıkları kurduklarını söyledi. Bakan Kacır, gençleri bilim ve teknoloji kültürü ile buluşturacak ve onların bu alanda yeni çalışmalar yapmasını sağlayacak hamleleri teker teker gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"TEKNOLOJİ ALANINDA ÜCRETSİZ EĞİTİM SUNUYORUZ"

Araştırma ve proje yarışmalarının yanı sıra bilim olimpiyatları ile bilim kültürünü güçlendirdiklerini vurgulayan Kacır “81 ilimizin tamamında kurduğumuz Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 16 bin ortaokul ve lise öğrencimize; Robotik kodlamadan, tasarımdan programlamaya, nesnelerin internetinden havacılık ve uzay teknolojilerine birçok yenilikçi teknoloji alanında 36 aylık ücretsiz eğitim imkânı sunuyoruz. Son 2 yılda gerçekleştirdiğimiz 2 bin 500 bilim söyleşisiyle 300 binden fazla öğrencimizi bilim insanlarımızla bir araya getirerek, toplumumuzda bilime yönelik ilgiyi ve bilimsel okuryazarlığını pekiştiriyoruz. Yine son 3 yılda destek verdiğimiz 89 bilim şenliği ile 400 binin üzerinde gencimizi bilimle buluştururken, onlara bilimin eğlenceli dünyasını keşfetme fırsatı sunuyoruz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete