GÜNDEM

BATMAN UÇAĞINDA BU DA OLDU

İstanbul-Batman seferi yapan bir uçak firması, kapasitesinden fazla yolcuya aynı uçak için bilet satışı yaptı. Uçağa sığmayan 12 yolcu, firma tarafından otellere yerleştirilerek, sonraki gün başka bir uçakla memleketlerine gönderildi.

BATMAN UÇAĞINDA BU DA OLDU
19-06-2017 20:53
Google News

OTOBÜSLERDEKİ ALIŞILDIK SORUN, UÇAKTA DA YAŞANDI

Otobüs firmalarında zaman zaman yaşanan “kapasiteden fazla yolcuya bilet satma” sorunu, uçak yolculuğunda da yaşandı. İstanbul-Batman seferi yapan bir firmanın, yolcularına yaşattıkları, “bu kadar da olmaz” dedirtti. Saat 12.30 uçağı ile Batman’a uçmak için Atatürk Havaalanına giden yolcular, uçağa alınamayacaklarını öğrenince şaşkına döndü. İddialara göre uçağın kapasitesinden fazla bilet satışı yapılan yolcular, uçağa alınmayarak, havaalanından geri gönderildi. Firma Çalışanları, mağdur yolculara “Uçaklarımızda, yoğun talepten dolayı, kapasite fazlası bilet satılıyor. Gelmeyen yolcular olursa, kapasite fazlası yolcular, bilet numaralarına göre, onların yerine uçağa alınıyor” açıklamasını yaptı. Bu şekilde mağdur edilen 12 yolcuya masrafları ödenerek havaalanından geri gönderildi. Yolcular, sonraki gün aynı firmaya ait uçakla Batman’a getirildi.

“MAĞDUR EDİLDİK”

Mağdur edildiğini savunan yolcular “Evet, masrafımız ödendi ama bütün planlarımız bozuldu. Katılmamız gereken programlar vardı. bize bilet satarken, uçak kapasitesinden fazla bile aldığımızı söylemediler. Havaalanına binbir zahmetle gelip, geri dönmek zorunda kaldık” diyerek tepki gösterdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete