EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BAŞARI TRENDİNİ SÜRDÜRÜYOR

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BAŞARI TRENDİNİ SÜRDÜRÜYOR

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BAŞARI TRENDİNİ SÜRDÜRÜYOR
17-08-2014 17:29
Google News

Türkiye geneli Batman Üniversitesi fakülteleri ve bölümleriyle öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yer aldı.

LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonrası Batman Üniversitesi bölümlerinin yanı sıra bulunduğu konum olarak da kontenjanlarının yüzde 95’ini doldurdu.

KONTENJANLAR DOLDU

Batman Üniversitesi yakalamış olduğu yükselme trendini hem lisans hem ön lisans olarak tercih edilme oranıyla sürdürdü. Batman Üniversitesi kayıtlar öncesi yüzde 95 oranında tercih edildi. Bu yıl yeni açılan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu 41 kişilik kontenjanını doldurduğu dikkat çekerken; akabinde Sağlık Yüksekokulu (hemşirelik bölümü), Mühendislik Mimarlık Fakültesi (Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği), Teknoloji Fakültesi  (Enerji sistemleri)  ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), bölümlerinde ayrılan kontenjanlarda boş kalmadığı öğrenildi.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BÖLGEDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTE

LYS tercihlerinin açıklanmasıyla bölge üniversiteleri arasında Batman Üniversitesi bölge halkının tercihleri arasında ilk sırada yerini aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 1416 gencin ilk tercihleri arasında olan Batman Üniversitesi  bölge halkının eğitim lokomotifi oluyor.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BÖLGENİN DIŞINA AÇILDI

Batman Üniversitesi bulunduğu bölgenin yanı sıra batı bölgelerinden de tercih edildi. Akdeniz bölgesinden 49 kişi, İç Anadolu bölgesi 47, Karadeniz bölgesi 43, Ege bölgesi 24, Marmara bölgesinden de 12 kişi Batman Üniversitesi’nde okumayı tercih etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete