EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BÜYÜYOR

Batman Üniversitesi’nin kurulduğu günden beri Batman’ın gelişimine katkıda bulunduğunu belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 2018-2019 akademik yılında Batman Üniversitesi’nin 3850 yeni öğrenciyi Batman’la tanıştıracağını söyledi.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ BÜYÜYOR
20-06-2018 17:48
Google News

BEŞ YENİ BÖLÜM VE PROGRAMA ÖĞRENCİ ALINACAK

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle kurulan Hasankeyf Meslek Yüksekokulu’na 2018-2019 akademik yılında öğretime başlamak üzere öğrenci almalarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Rektör Durmuş, “2018-2019 akademik yılında Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programına, Sason Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programına, Meslek Yüksekokulu Güvenlik ve Koruma Programına, Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’ne ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne ilk defa öğrenci alıyoruz” dedi.

REKTÖR DURMUŞ’TAN TEŞEKKÜR

Hasankeyf MYO’nun kurulması talimatını veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanolmak üzere bölüm ve programlarımıza öğrenci kabulü için yaptığımız başvurulara desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek’e ve Sayın Valimiz Ahmet Deniz’e teşekkür ediyorum.”dedi.

3850 YENİ ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEMİZLE TANIŞACAK

2017-2018 Akademik Yılı’nda 2300’e yakın öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Rektör Durmuş, “Bu yıl yeni açılan bölüm ve programlarla birlikte önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve yabancı uyruklu öğrenciler dahil olmak üzere %100 doluluk gerçekleşmesi halinde 3850 yeni öğrenci Batman Üniversitesi ile tanışacak” dedi.

“YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ADAYLARI GÖNÜL RAHATLILIĞI İLE BİZİ TERCİH EDEBİLİR”

2018-2019 akademik Yılı’nda 3850 öğrencinin kayıt yaptırmasını beklediklerini belirten Rektör Durmuş, “Batman Üniversitesi genç bir üniversite, ancak kurumsallaşma sürecini tamamlamış, dünya standartlarındakaliteli öğretim sunan bir kurum haline geldi. Öğrenci adayları ve velileri gönül rahatlığı ile üniversitemizin bölüm ve programlarını tercih edebilir” dedi.

“HER İLÇEMİZE MESLEK YÜKSEKOKULU KAZANDIRACAĞIZ”

Batman’ın her ilçesine bir meslek yüksekokulu kazandırmayı hedeflediklerini belirten Rektör Durmuş, Kozluk, Sason, Hasankeyf meslek yüksekokullarının açıldığını, Gerçüş’e Adalet Meslek Yüksekokulu’nun, Beşiri’ye de organize sanayi bölgesi içinde yer alacak meslek yüksekokulu açmayı planlıklarını ve bu çerçevede çalımalar yürüttüklerini açıkladı.

“ÜNİVERSİTEMİZ TÜM ŞEHRİMİZİ KUCAKLAMA VE KATKI SAĞLAMA MİSYONUYLA HAREKET EDİYOR”

Gercüş Adalet Meslek Yüksekokulu ve Beşiri Meslek Yüksekokulunun açılması halinde her ilçemize bir meslek yüksekokulu kazandırma hedefini gerçekleştirmiş olacaklarını söyleyen Rektör Durmuş, Üniversitemiz tüm şehrimizi kucaklama ve katkı sağlama misyonuna bir adım daha yaklaşacağını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete