EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ, HACETTEPE’YLE ANLAŞTI

Batman Üniversitesi Teknokent A.Ş. ile Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ, HACETTEPE’YLE ANLAŞTI
07-06-2021 14:31
BATMAN
Google News

 

PROTOKOLÜ VALİ ŞAHİN İMZALADI

Üretim sektörleri arasında iş birliği sağlanarak Batman ve ülke sanayisinin ihracat temelli bir yapıya kavuşturulması amacıyla teknolojik bilgi üretmek ve bu bilgiyi yatırıma dönüştürmek için faaliyette bulunan Batman Üniversitesi Teknokent A.Ş.’nin gelişimine önemli katkıda bulunacak olan protokol, Batman Üniversitesi Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Batman Valisi Hulusi Şahin ile Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran tarafından imzalandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜNİVERSİTE-SANAYİ POLİTİKASI HEDEFLİYORUZ

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Bilim ve teknolojinin aktif olarak kullanıldığı bir platform oluşturmanın gayreti içindeyiz. Protokol sayesinde Batman Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi, araştırma-geliştirme, teknoloji ve kalkınma politikaları, iş geliştirme ve girişimcilik, yenilik yönetimi ve istihdam alanları ile proje oluşturma ve yürütülmesinde ortak çalışmalar yapabilecek. Sürdürülebilir bir üniversite-sanayi iş birliği politikası oluşturma arzusundayız. Araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra istihdam alanları üretmek, son teknolojiyle bütünleşmiş bir üretim bandı oluşturmak, katma değeri yüksek ürünler üretmek, Endüstri 4.0’ın gereklerini yerine getirmek amacıyla bilgi, birikim ve deneyimimizi geliştirmek için her alanda iş birliği içinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete