EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE FETÖ İDDİALARI

Batman’da hemşire F.Ş.'nin kimlik bilgilerini kullanan kimliği belirsiz kişiler, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'u, FETÖ’ye yönelik komisyonlar oluşturduğu ve bu komisyonlarda yürütülen soruşturmalara müdahale ederek taraf olduğu iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikâyet etti.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE FETÖ İDDİALARI
31-10-2018 19:08
Google News

 

YÖK, “İDDİALAR ASILSIZ” DEDİ

CİMER'e gönderilen şikâyette “Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 30 Ocak 2017 tarihinden sonra (03 Mart 2017–12 Eylül 2017) FETÖ/PDY ve diğer terör örgütleri ile mücadelede soruşturma komisyonları oluşturarak taraf olmuştur” ifadelerine yer verildi. YÖK tarafından yürütülen soruşturmanın tebliği F.Ş. isimli hemşireye gitti. Hemşire, kendi kimlik bilgileriyle CİMER’e şikâyet dilekçesi gönderildiğini öğrendi. YÖK tarafından yapılan soruşturmada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirlendi. F.Ş. kimlik bilgilerini kullananlar hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundu.

REKTÖR, ZEHİR ZEMBEREK KONUŞTU

Rektör Durmuş, yaşananlarla ilgili “Türkiye bir hukuk devletidir. Ama hala birileri bunu idrak edemedi. Üniversitemizde başlatılan soruşturmalar hukuk çerçevesinde yürütüldü, yürütülüyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dün sınav sorularını çalarak bir yerlere gelenler, bugün de ne yazık ki bu alışkanlıklarını sürdürerek bir kızımızın kimlik bilgilerini çalmışlar” dedi. (Üniversite Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete