GÜNDEM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİ TOPLULUKLARIYLA ÇOK GÜZELDİ

Batman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, öğrenci toplulukların tanıtılması amacı ile 2–8 Kasım tarihleri arasında Merkez Kampüs Yerleşkesinde Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri’ne ev sahipliği yaptı.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ, ÖĞRENCİ TOPLULUKLARIYLA ÇOK GÜZELDİ
09-11-2021 13:54
09-11-2021 16:24
BATMAN
Google News

TOPLULUKLAR FAALİYET ALANLARINI TANITTI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, üniversitede gerçekleştirilen etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. Etkinlikte stant açan öğrenci toplulukları, gelen konuklara faaliyet alalarını anlattı, öğrencilerden üye kayıtları aldı. Batman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı M. Selman Tur, en fazla öğrenci kaydı alacak topluluğa tatile sözü verdi. 3 gün boyunca en fazla üye kaydı alan topluluk, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Topluluğu oldu.

KAMP ATEŞİ YAKILDI

Tanıtım Etkinlikleri nedeniyle üniversitede 3 gün boyunca şölen havası hakim oldu. BATÜKAMP ve Gezi Topluluğu, gece kamp ateşi yakarak, arbanelerle gösteri yaptı.  Öğrenciler kamp ateşinin etrafında halaylar çekti.

SES YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Öğrenciler merkez kampüste kurulan sahnede ses yarışması düzenledi. Ses yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Gastronomi topluluğu öğrencileri, etkinliklerde yemek ve tatlı pişirdi. Pişirilen yemek ve tatlılar, konuklara ikram edildi. Hasankeyf Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ve Hasankeyf Uyguluma Oteli Öğrencileri, makarna ve kabak sotesi, kedi dili bisküviden yaptıkları profiterol tatlısı ile alkış aldı. Topluluk Üyesi Büşra Yömen “Bizler tarihi yerleri ve kültürleri tanıyıp, bu kültürlere ait yemekleri tadıp tanıtma çabası içindeyiz” dedi.

YARASALARDA ORADAYDI

Yarasalar Standında Batman Petrolspor ve Yarasalar Grubu hakkında öğrencilere bilgi verildi. Yarasalar Uni Tayfa Sorumlusu Serdar Soyvural “Herkesin Petrolspor’a destek vermesi için alandayız” dedi.

BEŞİKTAŞLILAR STANT AÇTI

Tanıtım etkinliklerinde Beşiktaşlılar da kendi stantlarını kurdu. Stant görevlisi Hıdırcan Büyükçelik “Üniversitemizde ilk yılımız. Amacımız Beşiktaş’ımızı sonuna kadar desteklemek ve armayı yalnız bırakmamak içi buradayız. Üyelerimiz ile beraber maçlara gitmek, köy okullarına yardım yapmayı amaçlamaktayız”

OMBUDSMANLIK TOPLULUĞU ÜYE TOPLADI

Tanıtım etkinliklerinde açılan ombudsman topluluğu da üye topladı. Topluluk Başkanı Mihriban Toprak “ 4 yıldır üniversitede aktif olan bir topluluktur. Topluluk olarak arabuluculuk sisteminin etkin bir şekilde uygulanması için çalışıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızı üye olmaya bekliyoruz” dedi.

BATÜKAMP VE GEZİ TOPLULUĞU, YENİ PLANLAR YAPIYOR

Gezmeyi seven öğrenciler için tanıtım etkinliklerinde kamp ve gezi stadı açıldı. Topluluk Başkanı Ümmü Gülsüm Ağar “ Topluluğumuz üniversitenin en aktif topluluğuyuz. Kamp dönemlerinde kamplarımızı yapıyoruz. Sonbahar mevsiminde doğa gezileri, kış mevsiminde kayak turları yapıyoruz. Fidan dikimi de yapmaktayız. Tek amacımız öğrenci arkadaşlarımızın taleplerine karşılayabilmektir” dedi.

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM TOPLULUĞU, SOSYALLEŞMEYİ AMAÇLIYOR

Tanıtım etkinliklerinde halkla ilişkiler ve tanıtım topluluğu da stant açtı. Topluluk Başkanı Metin Kol “Bizim kuruluş amacımız öğrencilerin her alandaki ortak ilgi ve fikirleri etrafında, kendilerini özgü ve çağdaş bir şekilde ifade edebilmeleri sosyal, düşünsel ve kültürel çalışmalar için bir çatı oluşturmaktır.  Bu yıl kurulan bir kulübüz. Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde bir resim sergisi açacağız” dedi.

GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ, GENÇLER İÇİN ÇILDI

Etkinliklerde genç fikirler için stant açıldı. Topluluk Başkanı Yunus Çelik “Gençleri baz alan, onların fikirlerine önem veren ve gençlerin yaşayışları üzerine çalışmalar yapan bir kulübüz. Bizler öğrenciyi gezi ile veya içi boş aktivitelerle yönlendiren bir kulüp değiliz. Öğrencinin kişisel gelişimine ve üniversite yaşamına etki eden bir kulübüz” dedi.

ULUSLARARASI GENÇLİK TOPLULUĞU

Yabancı öğrencilerin standı, en fazla ilgi gören stant aldı. Yöresel kıyafetleriyle Iraklı ve Kuveytli Öğrenciler, büyük ilgi topladı. Farklı yörelere ait tatlı ve yemeklerin sergilendiği stantta, eğlenceli görüntüler oluştu. Topluluk Başkanı Samar Alyounes “Bu topluluğun amacı kültürler arası bir bağlantı oluşturmak ve bu kültürler arasında etkileşim sağlamaktır. Burada olduğumuz için mutluyuz. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

PETROL MÜHENDİSLERİ TOPLULUĞU, TEKNİK GEZİLER DÜZENLEYECEK

Petrol Mühendisleri Topluluğu, teknik geziler için yaptığı hazırlıkları konuklara anlattı. Topluluk Başkanı Habibe Özer “Petrol’ün önemini anlatmak ve Batman’ın tekrardan eski günlerdeki gibi önemsenmesini sağlamaktır. Bu kapsamda teknik geziler yapıp ve konferanslar vermeyi düşünüyoruz” dedi.

GENÇ TEMA TOPLULUĞU VE YEŞİLAY TOPLULUĞU, BAŞARILIYDI

Genç Tema Topluluğu Standında doğanın önemine dikkat çeken çalışmalar yapılırken, Yeşilay Topluluğunda da bağımlılıkla mücadeleye yönelik çalışmalar yürütüldü. Genç Tema Topluluk Üyesi Elif “Topluluğumuz Türkiye’nin kuraklaşmasını önlemek ve yeşil alanların sayısını artırmaktır. Bizler doğ yürüyüşleri ve fidan dikme etkinlikleri yapıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızı topluluğumuza üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

Katılan topluluklar

Sosyal Araştırmalar ve Aktiviteler Topluluğu,

Bitki Akademisi Topluluğu,

Müzik Topluluğu,

Ombudsmanlık Topluluğu,

Genç Yeşilay Topluluğu,

Birlik Topluluğu,

Edebiyat Topluluğu,

Kültür ve Medeniyet Gezi Topluluğu,

Tiyatro Topluluğu,

Genç Fikirler Topluluğu,

Yeniler Topluluğu,

Toplum Gönüllüleri Topluluğu, 

Batman Bilişim ve Bilgi Topluluğu,

Petrol Mühendisleri Topluluğu,

Uluslararası Gençlik Topluluğu,

Genç Tema Topluluğu,

İslami Araştırmalar Topluluğu,

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Topluluğu,

İdeal Gençlik Topluluğu,

BATÜKAMP ve Gezi Topluluğu,

Genç Kadem Topluluğu,

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Topluluğu,

Medeniyet Mühendisleri Topluluğu,

Turizm Topluluğu,

Görsel Sanatlar Topluluğu,

Satranç Topluluğu,

Sinema ve Sanat Topluluğu,

İnsani Yardım Topluluğu,

Yaratıcı Düşünce Topluluğu,

Medya ve İletişim Topluluğu,

Yarasalar Uni Tayfa,

Uni Genç FB,

Batman Unıty Beşiktaşlılar Grubu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete