EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE BÜGAM KURULDU

Kurum ve kuruluşlarla ikili iş birliğine önem veren ve bu alanda projeler üreten Batman Üniversitesi bünyesinde Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜGAM) kuruldu.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE BÜGAM KURULDU
17-09-2021 13:18
BATMAN
Google News

4 LABORATUARI BULUNUYOR

Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Gıda Analiz Laboratuarı olarak faaliyet gösteren merkez, yeniden yapılandırıldı. Bünyesinde mikrobiyoloji laboratuarı, kimya laboratuarı, aletli analiz laboratuarı ve fiziksel analiz laboratuarı olmak üzere dört laboratuarı bulanan merkezde, yakın zamanda gıda maddelerinde kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik ve duyusal analizler yapılması hedefleniyor. Gıda analiz laboratuarlarının Batman’a uzak mesafede olması nedeniyle, merkezin bölgeye ve ilimize gıda analizleri ve uygulamaları konusunda büyük katkı sağlaması amaçlanıyor.

“ULUSLAR ARASI DÜZEYDE KONGRELER DÜZENLEYECEĞİZ”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, hedefleri arasında gıda sanayi ile iş birliği içerisinde yeni gıda teknolojilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu da belirtirken “Ayrıca üniversiteler başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak ortak projeler üretmek istiyoruz. Gıda ile ilgili yerel ve evrensel problemler için çözümler üretirken üniversitemizde yürütülen ön lisans, lisans, lisansüstü eğim-öğretim ve uygulamalara da destek vermek amaçlarımız arasında yer alıyor. Faaliyetlerimiz arasında gıda ile ilgili konularda bilimsel araştırmalar yapmak, araştırma geliştirme faaliyetlerini koordine etmek var. Gıda ile ilgili konularda, teknik personel, öğrenci ve üreticiler için sertifikaya yönelik eğitim programları ile ulusal ve uluslararası düzeyde kongre, panel, konferans, sempozyum, çalıştay seminer ve kurslar düzenleyeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete