EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE DOLULUK ORANI YÜZDE 80

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları neticesinde Batman Üniversitesi kontenjanlarının yüzde 80'i doldu.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE DOLULUK ORANI YÜZDE 80
04-09-2021 11:20
BATMAN
Google News

“ÖĞRENCİLERİ HAYATA HAZIRLIYORUZ”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitelerine yerleşen öğrencileri tebrik ederek, kontenjanlarının yaklaşık yüzde 80'inin dolduğunu, rağbet gören bölümlerin ise yüzde yüzlük doluluk oranlarına ulaştığını söyledi. Üniversitelerinde okuyan öğrencileri sadece akademik olarak değil öğrencilik sonrasına da hazırladıklarını belirten Demir, bu dinamizmle öğrencilere gerek entelektüel gerek akademik alt yapılarına daha fazla destek olarak bir eğitim müfredatı sunduklarını belirtti.

Akademik takvimin 13 Eylül'de başlayacağını ifade eden Demir, yeni öğrencileri heyecanla beklediklerini anlattı.

ÜNİVERSİTE, GÜNCELLENİYOR

Yeni akademik dönemde hibrit eğitim modeline geçeceklerini bildiren Rektör Demir "Pandemi süresince almamız gereken tedbirleri alarak sağlıklı bir ortamda yüz yüze eğitime geçeceğiz. Bu çerçevede hibrit olarak bir kısmını online bir kısmını da yüz yüze eğitim müfredatımızı güncelleyerek ilerliyoruz. Kütüphanemiz mevcut, genç bir üniversite olmamız dolayısıyla binalarımız son derece modern. Kampusun birinci alan peyzaj çalışması tamamlandı. Yeşil alanlarımız mevcut, öğrenciye hitap eden bir ortamımız var. Ayrıca kampusumuzun ikinci alan peyzaj çalışması da devam ediyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete