EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE HEDEF; ENERJİDE PİLOT ÜNİVERSİTE OLMAK

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademik personeli ile bir araya gelerek yeni çalışma takvimi ve hedeflerini anlattı.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE HEDEF; ENERJİDE PİLOT ÜNİVERSİTE OLMAK
14-09-2021 14:38
BATMAN
Google News

PROGRAM İÇERİKLERİMİZ ZENGİN VE ÖĞRENMEYE YATKIN OLMALI

yeni dönem için senato kararlarını açıklayan Rektör Demir “Salgınla birlikte online eğitim, artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Biz de senatomuzda alınan karar gereği hibrit eğitim modeli uygulamaya karar verdik ve derslerin yüzde 40’ını online yüzde 60’ını ise yüz yüze olarak işleyeceğiz. Pandemiye yönelik tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve kampüsümüz öğrencilerimiz için hazır. Kurallara uyulması hassasiyetle üzerinde durduğumuz konulardan biri. Akademik çalışmalarımızı arttırarak çalışmalarımıza nitelik kazandırmalıyız. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken bu çalışmalarımız onların da hayatlarına ışık tutmalı. Onların entelektüel kazanımlarla buradan mezun olmaları asli görevimizdir. Program içeriklerimiz zengin ve öğrenmeye yatkın olmalı” dedi.

BASILACAK KİTABIN ÖN SÖZÜ ERDOĞAN’IN KALEMİNDEN

Batman Üniversitesinin hem fiziki hem de akademik anlamda büyümesini sağlamak için yaptıkları çalışmaları anlatan Rektör Demir, Diş Hekimliği Fakültesi kurulması ve Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmesiyle birlikte sağlık alanında önemli adımlar atacaklarını söyledi. Enstitülerin tek bir çatı altında toplanmasıyla birlikte hibrit ve interdisipliner çalışmalar yapıldığını anlatan Rektör Demir “Batman Üniversitesi bünyesinde bir yayınevi kurarak ilk kitabımızı baskı aşamasına getirdik. Bu kitabımızın ön sözü ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazıldı” dedi.

ENERJİ ALANINDA PİLOT ÜNİVERSİTE OLACAĞIZ

Batman Üniversitesi bünyesinde kurulan TEKNOKENT binası inşaatının kısa süre sonra tamamlanacağını belirten Rektör Demir “Hem inşaat hem de mevzuatla ilgili konularda yoğun bir çalışma yaptık. Hacettepe Üniversitesi ile mentörlük anlaşması yapıldı. Hacettepe Üniversitesinin bilgi birikimi, Batman Üniversitesine yol gösterici olacak. İhtisaslaşma alanında bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak adına önemli girişimlerde bulunduk. Enerji alanında pilot üniversite olmak için YÖK’e başvurularımızı yaptık ve ilk aşama olan dosya elemesini başarıyla tamamladık. Bu süreci hayata geçirdiğimizde üniversitemizi 10-15 yıl kadar ileriye taşıyacağız. TPAO ile Biz Bize Kariyer Protokolünü imzaladık ve bu protokolden öğrencilerimiz de kurumsal olarak faydalanacaklar. Kütüphanemiz bünyesinde Süper bilgisayar laboratuarı kurarak bu laboratuarı da öğrencilerimizin kullanımına sunduk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete