GÜNDEM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE SINAV BİLMECESİ

Batman Üniversitesinde İŞKUR aracılığı ile çalıştırılacak 26 sürekli işçi listesi açıklandı. Üniversiteye alınacak 1 sıvacı kadrosu için mülakata giren 2 aday, listeye yerleşemedi. Bu durum, adayların kafasında soru işareti oluşturdu.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE SINAV BİLMECESİ
17-08-2020 19:30
Google News

 

1 SIVACI KADROSU İÇİN 2 ADAY MÜLAKATA GİRDİ
Batman Üniversitesine alınacak 26 sürekli işçi kadrosu için noter huzurunda kuralar çekildi. Kurada adı çıkan adaylar, güvenlik soruşturmasına tabi tutulduktan sonra mülakata alındı. Mülakatta başarılı olan 26 kişi, üniversitenin sürekli işçi kadrosuna girmeyi başardı. İşçi listeleri dün açıklandı. 1 sıvacı kadrosu için mülakata giren 1 asil, 1 yedek aday,  TC kimlik numarası ile müracaatını sorguladı. İki aday da işe yerleşemediğini öğrendi. Adaylardan Hasan Çağine “Başvurudan sonra kuraya girdik. Kurada adımız çıktı, güvenlik soruşturmasını geçtik. Uygulama sınavına girdik. Sıvacı kadrosu için Ben ve Saim Kaya mülakata çağrıldık. Uygulama sınavına girdik. Başarılı geçti. Listeler açıklandı. TC ile sorguladık. İkimiz de işe yerleşmediğimizi öğrendik” dedi.

ÜNİVERSİTE YANIT VERDİ
Batman Üniversitesi Yönetimi, konuya ilişkin “Noterde yapılan kuralarda mülakatı hak kazanan asil listedeki kişilerden, evraklarını tamamlayanlar, 5 kişilik sınav komisyonu tarafından mülakata alınmış, bakım ve onarım kapsamında alınacak işçi kadroları ayrıca uygulama sınavına da alınmıştır. Mülakat ve uygulama sınavında 70 ve üstü puan alanlar başarılı sayılarak puan sıralaması yapılmıştır. 70 puan altı ise başarısız sayıldı. Mülakatlar, her aday için ayrı ayrı tutanak altına alındı. Uygulama sınavı da Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı ve jüri iyelerinin olduğu ortamda kamera kaydına alındı. Kurada asil olarak belirlenen kişilerden mülakat ve uygulama sınavından 70 ve üstü puan alan aday olmaması halinde ise yine daha önce noter huzurunda belirlenmiş olan yedek adaylar mülakat ve uygulama sınavına alınmış, bu sınavda 70 ve üstü puan alan adaylar başarılı sayılmıştır. Sınav sonuçları, çarşaf liste şeklinde yayınlanmamış olup her bir aday, kendi sınav sonucuna bireysel olarak sorgulamak suretiyle ulaşabilmektedir” dedi.

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI

ARABADA SİNEMA İZLETİLECEK

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete