EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE YENİ HEDEF

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitede yapancı uyruklu öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNDE YENİ HEDEF
07-09-2021 23:18
BATMAN
Google News

700 YABANCI ÖĞRENCİ VAR

Prof. Demir, yerli öğrenciler kadar uluslararası öğrencileri de Batman Üniversitesi'ne beklediklerini belirtti. Batman Üniversitesi'nde eğitim gören uluslararası öğrencilerin bulunduğunu dile getiren Demir, bu yıl da 700’ün üzerinde uluslararası öğrencinin üniversitelerini tercih ettiğini aktardı. Demir, Batman Üniversitesi'ndeki uluslararası öğrenci sayısını attırmayı hedeflediklerini ifade ederek “Bu kapsamda bir çalışmamız var. Bazı bölümler için yüzde 100 İngilizce eğitim verebilecek bir müfredat hazırlığı içerisindeyiz. YÖK'ün de onay vermesi durumunda eğitim dilinin İngilizce olduğu bir kısım bölümlerde daha fazla yabancı öğrenciye eğitim verebileceğiz” dedi.

ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞE KATKI SUNACAKLAR

Uluslararası öğrencilerin çok kültürlülüğe katkı sunacağına işaret eden Demir “Üniversitemizi enerji ve sağlık bilimleri alanında eğitim kadrosu ve müfredatı ile öne çıkarmayı hedefliyoruz. 'Enerji' ve 'sağlık' denildiğinde akla Batman Üniversitesi'nin gelmesini hedefliyoruz. Bu iki alanı aşama aşama tamamladıktan sonra diğer branşlarda da marka bir üniversite olma yolunda adım adım ilerlemeyi amaçlıyoruz ki; bunda da bayağı bir yol kat etmiş durumdayız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete