EĞİTİM

BATMAN ÜNİVERSİTESİNE YENİ BÖLÜM AÇILIYOR

Batman Üniversitesi’nde Sağlık Yüksekokulu, 28 Haziran 2021 tarihli ve 4180 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak dönüştürüldü.

BATMAN ÜNİVERSİTESİNE YENİ BÖLÜM AÇILIYOR
29-06-2021 18:37
BATMAN
Google News

Batman Üniversitesi’nde yeni kararla birlikte fakülte sayısı 9’a ulaştı. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Eğitim-öğretim yelpazesini genişleten üniversitemizde modern eğitim olanakları ile geleceğin sağlıkçıları yetiştirilecek. Üniversitemizin gücünü artıracak olan Sağlık Bilimleri Fakültesi ile önemli çalışmalara imza atılması hedefleniyor. Resmi Gazetenin aynı tarih ve sayılı kararı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünü de Lisansüstü Eğitim Enstitüsü adı altında tek bir çatıda birleştiren üniversitede lisansüstü eğitim fırsatları ile öğrencilere dünyanın kapıları açılıyor. Değişen ve gelişen dünyada eğitim imkânlarına her bir öğrencinin ulaşabilmesinin hedeflendiği üniversitemizde öğrencilere akademik yeterlilik sağlanması için gelişmeler yakından takip ediliyor” dedi.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLE FAKÜLTE SAYIMIZ 9’A ULAŞTI

Akademik birim sayılarının artmasının, üniversitenin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Rektör Demir “Planladığımız ve hedeflerimiz arasında yer alan çalışmalarımızı bir bir hayata geçiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akademik birim sayılarımızın artması ile birlikte nitelikli insan gücü ile topluma fayda sağlayacağız. Bölgesinde öncü bir üniversite olma amacımızı sağlık alanında da gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerin üniversitemizden donanımlı bireyler olarak hayata atılmalarını ve aldıkları eğitimin ışığında başarılı bir iş hayatı geçirmelerini istiyoruz. Tabi ki bu durum toplumsal olarak bir fayda da sağlayacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete