GÜNDEM

Batman Valiliği, Ayşenur’a destek sözü verdi

Batman Valiliği, spor malzemeleri olmadığı için rakiplerinin ok takımı ile müsabakalara katılan ve milli takıma girmeyi başaran Batmanlı sporcu Ayşenur Güney’in gazetemizde yayınlanan haberine yanıt vererek başarılı sporcuya desteklerin devam edeceğini açıkladı.

Batman Valiliği, Ayşenur’a destek sözü verdi
09-04-2024 20:20
09-04-2024 20:25
Google News

Batman’dan milli takıma girmeyi başaran 21 yaşındaki paralimpik (bedensel engelli) okçuluk sporcusu Ayşenur Güney, katıldığı müsabakalarda memleketini başarıyla temsil ederken, kendisine sunulan imkânların arttırılmasını istedi. Batman’da 2019 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Ayşenur Güney, hastanede tanıştığı antrenörler sayesinde okçuluk sporuyla tanıştı. Tekerlekli sandalyede okçuluk sporuyla ilgilenen Güney, girdiği bütün müsabakalarda iyi dereceler alarak milli takıma girdi. Önceki dönem Batman Valisi Hulusi Şahin’in desteğiyle tekerlekli sandalye ve spor malzemelerine kavuşan Güney, milli takıma girmesine rağmen yeni dönemde destek göremediğinden yakındı.

BATMAN VALİLİĞİNDEN DESTEK SÖZÜ

Gazetemizde çıkan habere yanıt veren Batman Valiliği “1955 Batman Belediyespor Kulübümüz kayyum süreci ile birlikte aktif hale gelerek engelli branşlarda başarılı sporculara imkanlar sundu. Ayşenur Güney’i kulübümüzde lisanslı sporcu yaptık. Belediyede görevli 2 tane antrenör tahsis ettik ve idman sürecini başlattık. Gerekli malzemeleri listesini hocasından aldık ve çok pahalı olan müsabaka yayına kadar satın aldık. Müsabakada kullanılan tekerlekli sandalyesi ve özel yastığını tedarik ettik. Gençlik Spor’un tesislerinde idman saatleri ayarladık. Türkiye’de okçuluk branşı ile ilgili yapılan tüm müsabakalara yakın illere özel araç ile uzak illere uçak ile kendisi, refakatçisi ve 2 hocası ile gönderdik. Ulaşımı kolay olsun diye otel seçimleri onlara bırakılarak müsabaka alanına yakın oteller seçtik. Malzeme eksiği oldukça malzemeler alındı. Valimiz Ekrem Canalp’ın Batman Belediyesinden sağlamış olduğu maddi ve manevi destekler ile Ayşenur, milli takıma gönderildi.  Kayyum sürecinin bitmesi ile kulübe nakdi yardım sağlanamadı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait olimpik atletizm pistini önerdiğimiz Ayşenur, evlerinin bodrum katında çalışmak istediğini söyledi. Hedef tahtasını kendisine teslim ettik. Ok ve yay takımını hediye ettik. 1955 Batman Belediyespor Kulübünde olan lisansını ferdi lisans olarak değiştirmiş olup, 16 Nisan’da Antalya’da yapılacak müsabakaya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilecek harcırah ile katılacaktır. Tüm sporcularımızda olduğu gibi engelli branşında da faaliyet gösteren tüm sporcularımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Vali Ekrem Canalp, desteklerin devam edeceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete