GÜNDEM

BATMAN VALİLİĞİ, YASAKLI TARİHLERİ AÇIKLADI

Batman Valiliği, kentte eylem ve etkinliklere getirilen yasakların 15 gün süreyle daha uzatıldığını açıkladı.

BATMAN VALİLİĞİ, YASAKLI TARİHLERİ AÇIKLADI
01-10-2021 13:59
01-10-2021 14:00
BATMAN
Google News

KISITLAMA, İLÇELERDE DE GEÇERLİ

İl/İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü/Amirliği sorumluluk bölgeleri dahil olmak üzere Batman merkez ve tüm ilçelerde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla eylem ve etkinliklere getirilen kısıtlamanın süresi 15 gün daha uzatıldı.

RESMİ KURUM VE KURULUŞLARIN ETKİNLİKLERİ HARİÇ

Buna göre 30 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında resmi kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, stant açma, uğurlama gibi etkinlikler hariç olmak üzere, açık ve kapalı alanlarda yapılması planlanan her türlü açık hava toplantısı, basın açıklaması, protesto/gösteri yürüyüşü, protesto eylemi, toplu karşılama/uğurlama, insan zinciri, çelenk sunma, bildiri/broşür dağıtma, stant kurma, çadır kurma, Valilik/Kaymakamlıklarca her yıl belirlenen ilan ve reklam yerlerine asılacak olan ticari reklam/tanıtım içerikli afiş/pankart vb. materyallerin haricinde söz konusu yerler ile kamu binalarına, park, bahçe, üst geçitler vb. her türlü açık alanlar ile siyasi parti binaları, sendika binaları, dernek ve STK binalarına kendi bayrak, amblem ve logoları dışında her türlü afiş/pankart vb. materyallerin asılması ile bunun gibi tüm eylem ve etkinlikler, mülki idare amirin iznine bağlı olacak.

CEZAEVİ ÇEVRESİ YASAK

Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çevresinde açık/ kapalı yer toplantısı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, el ilanı vb. eylem etkinliklere getirilen yasakların süresi de 15 gün daha uzatıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete