GÜNDEM

Batman Valiliği yıkılacak

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, şehir mahallesi projesi için düğmeye bastı. Vali Canalp’ın yeni projesine göre Turgut Özal Bulvarında bulunan Valilik Binası tümden yıkılacak.

Batman Valiliği yıkılacak
17-06-2023 15:26
Google News

YENİ PROJE NE?

Kentin kalbi sayılabilecek bir noktada bulunan Valilik Binası yıkılarak, bu alana kent meydanı yapılacak. Kent meydanı projesinin altı otopark olarak kullanılacak, üstü ise yeşil alan ve kutlama alanı olarak düzenlenecek.

PEKİ, VALİLİK BİNASI NEREYE TAŞINACAK?

Valilik Binası, Batman Barosu yanında bulunan Esentepe ile Karabağ Parkı güzergâhında taşınacak. Burada Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Acil Durum ve Afet Müdürlüğü (AFAD) gibi resmi kurumları bir araya getirecek olan dev bir valilik binası yapılacak. Böylece resmi kurumların büyük çoğunluğu bir arada toplanacak, vatandaşın iş ve işlemleri tek noktadan yürütülebilecek, bu komplekse taşınacak olan resmi kurumların eskiyen binaları ise kamulaştırılarak yeşil alanlara dönüştürülecek. yeni valilik binası, Karabağ Parkı ve Millet Parkı ile entegre edilerek yaşam kompleksi statüsüne de kavuşmuş olacak. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete