GÜNDEM

Batman Valisi, anız yakan çiftçilere tepki gösterdi

Batman Valiliği ve Diyarbakır Silvan Kaymakamlığı işbirliği ile düzenlenen toplantıda anız yangınlarını önlemek amacıyla yürütülecek çalışmalar masaya yatırıldı.

Batman Valisi, anız yakan çiftçilere tepki gösterdi
26-09-2020 14:34
Google News

Anız yangınlarını önlemek amacıyla düzenlenen toplantıya katılmak üzere Silvan ilçesine giden Vali Hulusi Şahin; toplantından önce ilçe kaymakamlığına yeni atanan Kaymakam Ömer Faruk Çelik’i ziyaret ederek,  yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Silvan ilçesi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıya; Batman oda başkanları, STK temsilcileri, kamu kurum yöneticileri ile merkez köylerin muhtarları, Silvan ilçesinin kurum yöneticileri, mahalle ve köy muhtarları ile çiftçiler katıldı. 

Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’in anız yangınlarının doğaya, insan sağlığına, yaban hayvanlarına ve toprağa verdiği zararlara ilişkin yaptığı bilgilendirme sunumunun ardından Silvan Kaymakamı ve Vali Şahin konuşma yaptı. 

Konuşmasında ilçede yaşanan anız yangınları sonrası Batman’da oluşan hava kirliliğini manşet yapan Batman yerel gazetelerinin haberlerine dikkat çeken Vali Şahin, “Bir gazetemiz ‘Komşunun zulmü’ diyor, diğer gazetede ise ‘Dumanınızda boğulun’ diyor. Bugün nahoş bir konu için bir araya geldik. Fakat hep birlikte el birliğiyle, güç birliğiyle bir duruş gösterirsek bu meseleyi çözüp, çok daha güzel günlerde bir araya gelebiliriz. Jandarma komutanımız da burada, onlar da gereken  çalışmayı yapacak. Bundan sonra her cepheden anızla mücadele edeceğiz. Vicdanı olanın vicdanına hitap edeceğiz, ahlakı olanın ahlakına hitap edeceğiz, olmayanlara da arkadaşlarımız en sert cezayı uygulayacaklar” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete