ASAYİŞ

Batman Valisi, asayiş rakamlarını paylaştı

Batman Valisi Ekrem Canalp, Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısında nisan ayında kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve operasyonlara ait verileri paylaştı. Vali Canalp, geçtiğimiz yıl Nisan ayında 750 kişi yakalanıp cezaevine teslim edildiğini, bu yıl Nisan ayında ise bu rakamın bin 288'e çıktığını belirtti.

Batman Valisi, asayiş rakamlarını paylaştı
07-05-2024 16:53
07-05-2024 16:54
BATMAN
Google News

ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 6’LIK AZALMA VAR

Vali Ekrem Canalp başkanlığında Batman İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Adem Taşkın ve Batman İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba'nın katılımıyla Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve operasyonlara ait verileri paylaşan Vali Canalp “Asayiş olaylarına baktığımız zaman geçen yılın Nisan ayına göre bu yılın Nisan ayında yüzde 6’lık bir azalma meydana geldiğini görmekteyiz. Geçen yıl nisan ayında d 951 asayiş olayı meydana gelmiş iken bu nisan ayında 896 asayiş olayı meydana gelmiştir” dedi.

1288 ŞAHIS CEZAVİNE GÖNDERİLDİ

Geçen yıl Nisan ayında 750 şahsın cezaevlerine teslim edildiğini hatırlatan Vali Canalp “Bu sene Nisan ayında bu rakam 1288'e çıktı. Bu da %72'lik bir artış demek. Asayiş olaylarında hızlı düşüşlerin temel nedenlerinden biri, de suç makinelerinin yakalanarak cezaevlerine teslim edilmiş olmasıdır. Uyuşturucuyla mücadele Batman'ı temel önceliğidir. Bu öncelik çerçevesinde hareket ediyoruz. Geçen yılın Nisan ayına göre bu yıl narkotik olaylara yüzde 79'luk bir müdahalemiz söz konusu. 179 narkotik olaya Nisan ayı içerisinde kolluk birliklerimiz tarafından müdahale edilmiştir.  Narkotik çalışmalarında Nisan ayı içerisinde 11 kişi tutuklanarak cezaevlerine teslim edilmiştir. Göçmen kaçakçılığı ile ilgili 10 olaya müdahale edildi, 11 şahıs hakkında adli işlem yapıldı, 12 yabancı uyruklu şahıs ise göç idaresine teslim edildi. 2024 yılın ilk 4 ayında narkotik suçlarla uyuşturucudan tutuklanan kişi sayısına 68'e yükselmiştir. Kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili 6 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. 2023 yılı Nisan ayında 133 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş iken, bu yıl Nisan ayında 90 kaza meydana gelmiştir. Bu da yüzde 32'lik bir azalmadır. Bu kazalarda 169 vatandaşımız yaralanmıştır" dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?