GÜNDEM

BATMAN VALİSİ, BELEDİYENİN 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, görevlendirme yapılan belediyenin bir yılını değerlendirirken “Batman’da ekmeği büyütmeye çalışıyoruz” dedi.

BATMAN VALİSİ, BELEDİYENİN 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ
01-04-2021 19:45
Google News

 

2019 yılında İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirme yapılan Batman Belediyesinin 1 yıllık çalışmaları tanıtıldı. Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Vali olarak 2.5 yıl, Belediye Başkan Vekili olarak ise 1 yıldır Batman'ı hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını belirtti

ŞEHRİN GELİŞMESİ DURDU 
Batman'ın yeni ve genç bir şehir olduğunu aktaran Vali Şahin “1940'lı yıllarda ilk petrolün bulunmasıyla 17 haneli İluh Mahallesinden kent 40 yılda hızla büyüdü. 1990'lı yılların başına gelindiğinde o baş döndürücü büyüme durdu. 90'lı yıllar, Batman için acı, kan ve gözyaşının yılları oldu. 1990’lı yıllarda Batman on yıllar kaybetti. Bugün ise Batman, Türkiye'nin en güvenli, huzurlu, geleceğe umutla bakan şehirlerinden biri. Kaybettiğimiz yılları kazanmalıyız. Burada belediye, valilik, el birliğiyle bir organizmanın uzuvları gibi çalışıyoruz. Bugün sunumunu yaptığımız 1 yıllık işler, sadece belediyenin işleri. Bakanlıklarımızın yaptığı devasa faaliyetler de var. Örneğin ilk Millet Bahçesi açılışında Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz oldu. Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde ikinci Millet Bahçesinin sözünü aldık. Batman pek çok alanlarda dev adımlar atıyor. Bir yılda bu kadar şey yaptığımıza inanamıyorlar. 182 milyon lira borç ödediğimizi, aynı zamanda milyonlarca lira yatırım yaptığımızı akılları almıyor. 24 Mart'ta belediyeyi aldık. İlk yaptığımız şey bir envanter çıkarmak oldu. Bu o kadar basit olmadı. Çünkü maalesef kurumsal kültür belediyede hak getire vaziyetteydi. Bunu oturtabilmek için epeyce gayret sarf ettik” dedi. 

EKMEĞİ BÜYÜTMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Şehrin en önemli sorunun işsizlik olduğunu aktaran Vali şahin “İş imkânlarını arttıracağız ki geleceğe umutla bakabilelim. Sanayiyi geliştirmek için OSB başta olmak üzere her platformda çalıştık. Geldiğimde OSB’de 5 bin 800 istihdam vardı bugün 7 bin istihdama ulaştık. İnşaatı devam eden sanayi tesisleri var. 72 parsellik son genişlememiz de bitti. 1 ay içinde parselleri dağıtacağız. Bunlarla birlikte sadece Organizede 25 bin istihdam olacak.
Batman’da tekstil alanında 25 bin istihdam var. Belediye olarak kadın ve engellilere iş geliştirme merkezi oluşturduk. Sadece erkeklerden oluşan bir müteşebbis ekip istemiyoruz”
dedi.

TARIMI ÖNEMSİYORUZ
Tarımı önemsediklerini belirten Vali Şahin “Burada verimli topraklar var. Tarımı geliştirmek için ciddi çaba içindeyiz. Fidan ve sera naylonları dağıtıyoruz. Lavanta gibi yeni ürünler deniyoruz. Eğer iyi verim alınırsa yapılmasını çiftçimizin geliri artacak. Hasankeyf çok önemli. Cumhurbaşkanının talimatıyla bir çalışma grubu oluşturuldu. Bütün bakanlıklar çalışıyor. İlçede büyük bir Millet Bahçesi, kent meydanı, arkeopark, şark vadisi projeleri hazır. Ayrıca restorasyon, kazı ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor” dedi.

“YENİDEN SIKI TEDBİRLER ALMAK DURUMUNDA KALACAĞIZ”
Şehri geliştirmek için gayret ederken bir yandan da salgın tehdidiyle uğraştıklarını dile getiren Vali Şahin “Tüm kaynaklarımızla mücadele ettik. Yakın zamana kadar mavi listedeydik. En iyi üç il arasına girdik ancak havanın ısınması, sirkülasyon ve vatandaşın rehavete kapılmasıyla beraber rakamlarımız yükseliyor. Yeniden sıkı tedbirler almak durumunda kalacağız” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete