GÜNDEM

Batman Valisi, imar planını eleştirenlere sert çıkıştı

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın yerinde iletişim yerinde çözüm mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmalarının 16’ncısı Kısmet Mahallesi’nde gerçekleşti.

Batman Valisi, imar planını eleştirenlere sert çıkıştı
27-12-2023 00:40
26-12-2023 18:11
Google News

Mahalle buluşmasına belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kurum müdürleri, Kısmet mahallesi sakinleri ve mahalle muhtarı Tahir Cangir katıldı. Batman Belediyesinin Kısmet mahallesinde yürüttüğü çalışmaları anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz “300 ton asfalt serim ve yama işlemi yapıldı. 1.562 metrekare alan asfaltlandı. 5 bin metrekare kilitli parke taşı ve yama yapıldı. 110 aileye günlük toplam 613 adet ücretsiz ekmek dağıtılıyor. 14 aileye 76 adet bebek paketi verildi. Kısmet mahallesinde iki evin bakım onarımı yapıldı, son 3 yılda 70 adet ağaç dikildi, iki tandır evi yapıldı” dedi.

İMAR PLANIMIZA DİL UZATIYORLAR

Altyapı, üstyapı, kültür ve sanat, park, sağlık, güvenlik, eğitim, ulaşım, sosyal yardım konularının ele alındığı programda konuşan Vali Canalp “Eğer imar yoksa park yapacak yer dahi bulamazsınız,  imar yoksa okul için yer bulamazsınız.  İmar yoksa sağlık ocağı yeri bulamazsınız.  İmar yoksa sizin spor tesisi için yer bulamazsınız. İmar yoksa otopark için yer bulamazsınız. Bunların olabilmesi, sağlıklı bir imar planlamasına bağlıdır.  Buna bağlı olarak 42 bin dönüm arazide 1 milyon 100 bin nüfusa yetecek kadar imar yapıyoruz.  Ama birileri imar planına dil uzatıyor. Yapabilecekseniz kendiniz yapın. Birileri diyor ki,  çay kirlenir. Batman’daki bütün imarı yapılmış olan arazilerin suyu Batman Çayına akıyor.  İmar yapmış olduğumuz her yerdeki su, havzada toplanıp Batman Çayına akıyor. Birileri tutturmuş havaalanı bölgesinde imar yaparsanız Batman Çayı kirlenir diyor. Batman'ın planlı, düzenli bir kent olması,  imar planının yapılmış olmasına bağlıdır. İmarı olmadan bir kent planlı şekilde büyüyemez, gelişemez” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete