BİR YILDA 8’DEN 37’YE
Necat Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Devlet Esnaf Buluşması programında davet evlerinin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Canalp, kentte ruhsatsız davet evi sayısındaki artışa dikkat çekti. Canalp, geçen yıl Batman’da 8 ruhsatsız davet evi bulunduğunu, bu yıl ise sayının 37’ye yükseldiğini belirtti. Böylece bir yıl içerisinde ruhsatsız davet evi sayısında 29 işletmelik artış yaşandı.
ARTIŞIN SÜRMESİNE DİKKAT ÇEKTİ
Ruhsatsız davet evi sayısındaki artışın aynı şekilde devam etmesi halinde önümüzdeki yıllarda daha yüksek rakamlarla karşılaşılabileceğini belirten Canalp, işletmecilere birlikte hareket etme çağrısında bulundu. Canalp, işletmecilerin küçük ve uygun olmayan mekanlar açmak yerine bir araya gelerek uygun alanlar belirlemesi ve yönetmeliklere uygun davet evleri oluşturması gerektiğini ifade etti.
RUHSAT İÇİN ŞARTLAR VAR
Davet evlerinin tamamen karşısında olmadıklarını belirten Vali Canalp, işletmelerin gerekli standartları karşılaması halinde ruhsatlandırmaya hazır olduklarını söyledi. Özellikle yangın güvenliği ve otopark konularına dikkat çeken Canalp, toplu kullanım alanı niteliğindeki davet evlerinde insanların güvenli şekilde tahliye edilebilmesi için yönetmeliklerde belirtilen şartların yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Canalp “Standartlara ve yönetmeliğe uygun nitelikte davet evi açalım. Bizim için bir problem yok. Memnuniyetle ruhsat vermeye hazırız” dedi.






Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir