GÜNDEM

BATMAN VALİSİ VAKA ARTIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Koronavirüs vakıalarının artmasına rağmen aşılama oranının düşük seyrettiği Batman’da, vatandaşları aşıya ikna etmek için seferberlik başlatıldı.

27-07-2021 15:23
BATMAN
Google News

GÜLİSTAN CADDESİ’NDE AŞI ÇADIRI KURULDU

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Gülistan Caddesi’nde aşı çadırı kurdu. Çadırda belediye zabıta ekipleri aşı oldu. Çadırı ziyaret eden Vali Hulusi Şahin “Batman'da 3 aşı noktamız var. Tüm hastanelerimizde tüm sağlık ocaklarımızda da aşı mevcut. 100 ekip, ev ev gezerek aşı vatandaşlarımızı aşılıyor. Geçen sene kurban bayramında yaşamız olduğumuz kâbus maalesef tekrar geri döndü. Bu sene de bayram sonrası vaka artışı yaşıyoruz. Kurban Bayramında önceki günlerde 50’nin artında seyreden vaka sayıları, Batman’da bugün 200'ün üzerinde. 4 katı bir artışla karşı karşıyayız. Bayram öncesi 0 entübe, 4–5 yoğun bakım yaşarken, şu anda Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında 16 vatandaşımız tedavi görüyor, 6 vatandaşımız da entübe” dedi.

AŞILAMADA İLÇELER DAHA İYİ

Aşılamada Batman’ın ilçelerinin kent merkezinden daha iyi olduğunu belirten Vali Şahin “Gercüş ve Hasankeyf İlçelerimiz, neredeyse turuncu seviyesinde. Batman merkez çok kötü pozisyonda. Sağlık Bakanlığımız, aşı oranlarını paylaşıyor. Bakın, Gercüş ve Hasankeyf'te aşılama oranı yüksek ve vaka sayıları çok düşük. Ama Batman Merkezde aşılama sayıları düşük, vaka sayıları, yoğun bakım ve entübe hasta sayılarımız çok fazla” dedi.

SIKI DENETİMLER GELİYOR

Valilik kontrolünde sıkı denetimlerin uygulanacağını belirten Vali Şahin “Özellikle maske denetimini yoğun yapacağız. Vatandaşlarımız maskeyi umursamıyor. Maske kuralı devam ediyor. Hem sokakta hem çarşıda hem pazarda hem kapalı yerlerde her yerde maskemizi takacağız. Maskeyi takmamamızın sadece bir alternatifi var, o da 1 bucuk metre mesafe bırakma. Aşı kampanyalarımız devam ettiriyoruz. Ve yoğun aşılama teşvik kampanyası yapıyoruz. Şu anda vakaların çoğu, delta virüsü kaynaklı ve agresif bir virüs. Bu mutant, daha çok da gençlere bulaşıyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Abid
Abid 3 yıl önce
İki gün sinovac yapmak için aile hekimliğine gittim. Her defasında da, randevu da sorun olduğu için aşı yapamadım. Ben de vazgeçtim
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete