ASAYİŞ

Batman Valisi, verileri paylaştı

Batman Valisi Ekrem Canalp, düzenlediği basın açıklamasıyla Batman’da son iki ayda gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Batman Valisi, verileri paylaştı
02-04-2024 16:40
02-04-2024 16:42
BATMAN
Google News

TEK TEK RAKAMLARI PAYLAŞTI

Batman Valisi Ekrem Canalp, valilik binasında Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve Jandarma İl Komutanı Albay Adem Taşkın ile birlikte asayiş toplantısı düzenledi. Batman asayişi ilgili kamuoyunu bilgilendiren Vali Canalp “Jandarmamızın terörle mücadele kapsamında yapmış olduğu operasyonel rakamlara göre 2023 yılı içerisinde 1170 operasyon 2024 yılı içerisinde 284 operasyon gerçekleştirilmiştir. 2023 yılının mart ayı ile 2024 yılının mart ayını karşılaştırdığımız zaman ilimizdeki asayiş olaylarında yüzde 18’lik bir azalış meydana geldiğini görüyoruz. Asayiş olaylarının yüzde 89’u aydınlatılmış durumda. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda toplam yüzde 42’lik bir düşüş meydana gelmiş. Özellikle iş yeri ve kurumlarda hırsızlıklara karşı alınmış olan tedbirlerle yüzde 69’luk bir azalma meydana gelmiş. Yan kesicilikte yüzde 50’lik bir azalma meydana gelmiştir ve evde hırsızlıkta yüzde 14’lük bir azalma meydana gelmiştir. Malvarlığına karşı suçlarda yapmış olduğumuz mücadelenin karşılığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu mart ayı içerisinde mahkemelerce haklarında arama kaydı bulunan toplam 1124 şahıs yakalandı. Yakalanma oranlarında da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79’luk artış meydana gelmiştir. Narkotik suçlarda mart ayı içerisinde uyuşturucu madde sattığı tespit edilmiş olan toplam 20 şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Narvas (narkotik vaka analiz sistemimize) dayalı olarak toplam 12 şüpheli şahıs hakkında da adli işlem yapılmıştır” dedi.

UYUŞTURUCUYA KARŞI ÇALIŞMALAR HAKKINDA RAKAMLAR VERDİ

Tübim Türkiye uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı izleme merkezi faaliyetleri kapsamında vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Vali Canalp “Mart ayında toplam 43 etkinlik yaptık. 4 bin 839 vatandaşımıza uyuşturucu ile ilgili bilgilendirme yaptık. 2023 yılında toplam 46 bin 825 vatandaşımıza ulaştık. 3 ayda 13 bin 742 evladımıza ulaştık. 15 aylık süreçi içerisinde toplam faaliyetimiz ise 384’tür” dedi.

ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MİKTARINI PAYLAŞTI

Ele geçirilen uyuşturucu miktarını açıklayan Vali Canalp “Mart ayında 26 bin 832 gram skank maddesi, 5 bin 239 gram esrar yakalanmıştır. Bu operasyonlarda 33 tabanca ve 1 tüfek ele geçirildi. Metanfetamin ve bonzai maddeleri yakalandı. Siber suçlarla mücadele kapsamında mart ayında 128 şahsa adli işlem yapılmış, 17 şahısta siber suçlarla mücadele kapsamı içerisinde tutuklanmıştır.  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelede toplam 79 şahsa adli işlem yapılmıştır. 21 in 684 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiş, 4 tabanca, 2 uzun namlulu silah, 5985 paket kaçak sigara ve 74 kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir” dedi.

SEÇİM VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Seçim sürecinin canlı ve heyecanlı geçtiğini belirten Vali Canalp “Bütün siyasi partilerimiz özgürce, serbestçe kendi siyasi faaliyetlerini ve propagandalarını gerçekleştirdi. Seçim günü bütün emniyet ve jandarma, sahada tam kadro görev yaptı. Toplam 1423 sandıkta vatandaşlarımız oylarını kullandı. Almış olan tedbirler neticesinde çok ehemmiyetli bir asayiş olayı meydana gelmeden seçim barış ve huzur içerisinde gerçekleştirilmiştir. Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra havaya ateş açan iki şahıs gözaltına alındı. Maalesef 15 yaşında bir evladımız, maganda kurşunu ile yaralandı” dedi. (Yasin Emrak)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete