GÜNDEM

Batman Valisinden kayyımlık mesajı; “Kayyımlık görevim, valiliğin önüne geçti”

Batman Belediyesi tarafından alınarak hizmete sunulan 5 yeni otobüs için düzenlenen törende konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, kayyumluk görevinin valilik görevinin önüne geçtiğini söyledi.

Batman Valisinden kayyımlık mesajı; “Kayyımlık görevim, valiliğin önüne geçti”
01-12-2023 16:00
01-12-2023 15:03
BATMAN
Google News

 “KAYYIMLIK GÖREVİM ÖNE ÇIKTI”

Vali Canalp “Batman'ın 249 köyünü gezdim. Sayısız vatandaşla oturduk. Ben bir köyde kem söz işitmedim. Çünkü bizim niyetimiz temiz. Tek bir amacımız var. Batman'a, Batmanlılara en iyi şekilde hizmet edebilmek. Devletin, milletin hizmetkârı olduğu algısını herkesin zihnine en güçlü şekilde yerleştirebilmek. Bugün körüklü otobüslerimizi teslim almak için tören yapıyoruz. Birkaç veriyi sizlerle paylaşmak isterim.  Artık kendime vali diye değil kayyum diye biliyorum. Çünkü herkes kayyum kayyum deyince, artık valilikten daha fazla ön plana çıkmış. Eyvallah kabul ettik. Ben devletin kayyumuyum. Devletin atadığı kayyumum. Bundan gurur duyuyorum. Bütün Batmanın kararlarını eş başkanlar almıyor, eş kayyumlar alıyor. Hal böyle olunca Batman’a gelen o paralar nereye harcanıyor, halkın bunu bilme hakkı var. Devletin atadığı kayyumlar 6 yıldır Batman'ın Belediyesini yönetiyor. Devletin gönderdiği paraları Batmanlıların hizmetine sunuyoruz” dedi.

“ÇALIŞMAYAN BİR ARITMA YAPTILAR”

Açıklamasının devamında 6 yıllık kayyum dönemi çalışmalarına değinen Vali Canalp “Yakın zamanda sel felaketi yaşadık. Sürekli yalan ve iftiralarla kamuoyu meşgul ediliyor. Geriye doğru rakamları çıkardık. 6 yıllık kayyum dönemi ve 6 yıllık da diğer dönemi objektif ortaya çıkardık. Kayyumlar yüzde 87 daha fazla altyapıya yatırım yapmış. Kayyum, altyapı hizmetlerinde katlamış. 2008 yılında Batman Belediyesi 34 milyon Euro borçlandı. Borçlanmanın 2 gerekçesi vardı, bir tanesi arıtma yapacağız dediler. Çalışmayan bir arıtma yaptılar. Düşük kapasiteli, yüzde 30 kapasiteyle çalışan bir arıtma. İkincisi, sel sularının tahliyesi için altyapı yapacağız, yağmur suyu şebekesi döşeyeceğiz dediler. 34 milyon Euro borçlanması yapıldı. Bir kez daha soruyorum. Bu sel felaketini yaşadık. Bu altyapı nereye döşendi? Bizim bir misyonumuz var. Biz diyoruz ki, Batman büyükşehir olacak. Büyükşehire giden yolun taşlarını teker teker döşeyeceğiz. Ulaşımda da bir taraftan yolcu kapasitemizi, otobüs kapasitemizi arttırıyoruz,  bir tarafından yol ağımızı sürekli genişletiyoruz. En son dün itibariyle de Kocalar Köyümüzde otobüs seferlerine başladık. Batman'ın tarihinde ilk defa köylerimizi de ulaşım ağına dahil ediyoruz. Büyükşehir olduğunu zaman sistem böyle çalışır. Artık köyler de aynen mahalleler gibi şehrin hizmetlerinden faydalanmaya başlayacak. Yakın zamanda köylerimizle ilgili daha pozitif gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. İşimizi gücümüzü bıraktık, aynen ilkokul ikinci sınıf öğrencisini eğitir gibi bir kısım cahilleri eğitmekle zamanımızı harcıyoruz. Borçlanma konusu  nasıl hesaplanır? Borçlanma yetkisi ayrıdır, borçlanma ayrıdır. Yani siz borçlanma yetkisini alırsınız ama onun belki yüzde 10'unu veya yüzde 5'ini  borçlanırsınız. Yetkiyi almak demek borçlanma demek değildir.  24 yılını bağlayan Batman Belediyesi borçlanmasını ne zaman yaptılar? 2008'de yaptılar. Başka bir örnek daha vereyim. Madem öyle borçlanma  kararını almış olmak bu şekilde bağlayıcı ise,  7 Şubat 2011 yılında gene kendileri 32 milyon  EURO’luk ilave borçlanma yetkisi aldılar. 32 milyon euroluk yetki aldınız diye hiç bahsetmiyoruz.  Çünkü borçlanma yetkisini almak demek, borçlanma yapmak demek değildir. Yani siz 100 liralık borçlanma yetkisi alırsınız ama bütün bankalara teklif gönderirseniz belki 10 liralık boş alırsınız. Dünya kadar böyle örneğiniz var” dedi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete