GÜNDEM

“BATMAN VE ÇEVRE” SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

Batman Belediyesi Çevre Paftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında “Batman ve Çevre” konulu sempozyum düzenledi.

“BATMAN VE ÇEVRE” SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ
06-06-2014 19:46
Google News

Yılmaz Güney sinema salonunda düzenlenen ve Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel,  çevre bilimcisi Dr. Nuran Talu,  Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Kent Konseyi Genel sekreteri Faruk Akyüz ile SES şube başkanı Mustafa Yurtsever’in konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda Batman ve çevre sorunları masaya yatırıldı. Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da katıldığı ve STK temsilcilerinin ilgi gösterdiği sempozyumun ilk oturumunda söz alan çevre bilimci Talu, kürsel ısınmanın etkilerini anlattı.

Daha sonra Eşbaşkanlar Gülistan Akel ve Sabri Özdemir, kentte yürütülen temizlik çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Eşbaşkan’lardan sonra Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, Kent Konseyi Genel sekreteri Faruk Akyüz ile SES şube başkanı Mustafa Yurtsever de sunumlarını yaptılar.

BATMAN VE ÇEVRE KONULU SERGİ İLGİ GÖRDÜ

Sempozyumun ardından çevre haftası nedeniyle düzenlenen fotoğraf ve resim yarışmasında dereceye girenlerin fotoğraf ve resimleri Atatürk parkında sergilendi. Sergide Eşbaşkanlar dereceye girenlere ödüllerini verdi.

AKAT, ESNAFI ZİYARET ETTİ

Sempozyuma katılan Milletvekili Ayla Akat Ata, sergi etkinliğinin ardından esnafı ziyaret etti. Esnaflarla bir süre sohbet eden Akat, kentte temizlik bilincinin yerleşmesi için bütün kesimlerin el ele vererek hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete