GÜNDEM

Batman Vizyonu, Sonsöz’de…

Batman Üniversitesi, Batman’ın geleceğine katkı sunacak Batman Vizyon–2030 Arama Konferansı Kitabını gazete ofislerine dağıtıyor.

Batman Vizyonu, Sonsöz’de…
20-07-2022 13:00
20-07-2022 13:50
BATMAN
Google News

GAZETEMİZ SONSÖZ’E DE GÖNDERİLDİ

Batman şehrinin geleceğine yön vermek ve gelişmesine katkı sunmak amacıyla Batman Üniversitesi ev sahipliğinde ve Batman Geleceğini Arıyor mottosuyla 28 Haziran–5 Temmuz 2021 tarihleri arasında düzenlenen Batman Vizyon 2030 Arama Konferansının tam metin basılı kitabı çıktı.

KONFERANSTA KENTİN ANALİZİ YAPILMIŞTI

Batman'ın gelişiminde rol alan tüm paydaşların üniversitenin ev sahipliğinde bir araya geldiği Batman Vizyon–2030 Arama Konferansında, Batman’ın mevcut durumunun analizi yapılarak kentin geleceğine ve gelişmesine ilişkin sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile gelişime açık yönlerin tespiti için çözüm yolları üretildi. Konferans kapsamında Batman'da enerji, petrol, sanayi, ticaret, tarım, hayvancılık, kentleşme, kalkınma, istihdam, işsizlik, eğitim, sağlık, kültür, turizm, kadın, aile, çocuk, sanat, sosyal yaşam, gençlik ve spor gibi pek çok konu başlığı derinlemesine ele alınarak değerlendirildi. Kitabın Sunuş Yazısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Tarafından Kaleme Alındı. Kitap, Gazetemiz Sonsöz’ün haber merkezine de mektup eşliğinde gönderildi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in imzasını taşıyan mektupta “Batman Vizyon-2030 Arama Konferansı, ülkemizin, bölgemizin ve Batman'ın gelişi mine katkı sunma arayışı içinde olan Batman Üniversitesinin öncülüğünde üniversite-kentle bütünleşmesi politikası kapsamında yapılmıştır. Konferans, Batman'ın gelişimindeki hedef ve stratejileri ortak akılla tasarlamak, kent vizyonu oluşturmak ve gerekli eylem planlarını belirlemek amacıyla üniversite, kamu, iş dünyası ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Bir şehrin gelecek vizyonunun oluşturulması açısından önemli olduğunu düşündüğümüz bu konferansımız ile Batman'ın gelişiminde rol alan tüm paydaşlar. Üniversite ortak paydasında bir araya getirilerek mevcut durum analizi yapılmış, sorunlara ilişkin çözüm önerileri ile gelişime açık yönlerin tartışılarak ortaya konulması sağlanmıştır. Katılımcılar tarafından ifade edilen görüş ve öneriler, daha sonra Üniversitemiz akademisyenlerinden oluşan komisyonlarca kitap bölümü haline getirilmiş, editörler tarafın dan kitaplaştırılmış ve Batman Üniversitesi Yayınları arasında yayımlanmıştır. Batman Vizyon–2030 Arama Konferansı katılımcıları tarafından 12 oturumda dile getirilen düşünce ve önerilerin yansıtıldığı Batman Vizyon–2030 Arama Konferansı (Tam Metin Kitap adlı eserimizin hayırlı olmasını temenni ederken bu çalışmayı takdim etmekten ötürü büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerine yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?