GÜNDEM

BATMAN YANDI!

Batman’da Pazar akşamı etkili olan şiddetli fırtına, kenti karanlıkta bıraktı, kentin birçok noktasında yıldırım düşmesinden kaynaklı yangın vakaları meydana geldi.

BATMAN YANDI!
11-06-2019 00:19
Google News

 

Aşırı sıcakların etkisi altında olan Batman’da, Pazar akşamı şiddetli fırtına etkili olmaya başladı. fırtınadan kaynaklı elektrik direkleri devrildi, elektrik hatları koparken, Batman karanlıkta kaldı. Peş peşe düşen yıldırımlar, kentin birçok noktasında yangına yol açtı. Emekli Toki karşısında bulunan Cegelüye Köyü, Kuyubaşı Köyü, Batıraman Dağı Etekleri ve Karşıyaka Mahallelerinde boş alanlarda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, yangın vakalarına yetişebilmek için seferber oldu.

BUĞDAY EKİLİ ALAN KÜLE DÖNDÜ

Merkeze bağlı Soğuksu Köyü Şeyh Çoban Mezrasında da yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı, ekili alan yandı. Yangının, petrol kuyularına doğru ilerlemesi, tedirginliği arttırdı. Traktör, kürek ve kazmalarla yangına müdahale eden vatandaşlar, alevlerin yerleşim yerine ulaşmaması için mücadele verdi. Yangına, Batman Belediyesi ve TÜPRAŞ'a ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Jandarma ve AFAD, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. 2 saat süren müdahalenin ardından alevler, kontrol altına alındı. Kuyubaşı Köyü Muhtarı Vehbi Gönülaçar, 500 dönüm alanın küle döndüğünü söyledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete