GÜNDEM

Batman Yılmaz Güney Sinema Salonu'nu geri istiyor

Batman'da, projesi halka anket yolu ile sorulduktan sonra çıkan yangında küle dönen Yılmaz Güney Sinema Salonu’nun yeniden imarı, aylardır dört gözle bekleniyor. Batmanlı vatandaşlar Yılmaz Güney Sinema Salonu'nun akıbetini merak ediyor.

Batman Yılmaz Güney Sinema Salonu'nu geri istiyor
01-03-2018 21:46
Google News

BELEDİYE VATANDAŞA SORDU “PARK MI SİNEMA SALONU MU?”

2010 yılında Dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan tarafından açılışı yapılan Yılmaz Güney Sinema Salonu, Batman Belediyesinin web sitesinde yayınlanan anketle yeniden gündeme oturdu. Sinemaseverler, yanarak kullanılamaz hale gelen sinema salonunun ne zaman inşa edileceğini sorarken, Belediye ise alanın parka dönüştürülüp dönüştürülmemesi konusunda yeni bir anket çalışması başlattı.

YENİDEN İMAR EDİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI AMA…

Çirkin Kralı lakaplı Sinema Sanatçısı Yılmaz Güney’in adını taşıyan Sinema Salonu, film gösterimi, tiyatro etkinlikleri, söyleşi ve seminerlerin yanı sıra çay bahçesiyle de kentin simgelerinden biriydi. Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, sinema salonuna yeni bir yüz kazandıracaklarını açıkladı. Gözler, yeni projeye odaklanmışken, 30 Ocak 2017’de çıkan yangında sinema salonu, yanarak kullanılamaz hale geldi. Batman Belediyesi, hazırladığı 3 projeyi halka sorarak, salonun yeni imar projesini belirledi. 25 Ağustos’ta ihale duyurusu yapılmasına rağmen, o tarihten bu yana henüz bir gelişme yaşanmadı.

“SİNEMA SALONUNU YENİDEN İNŞA EDİN”

Belediyenin web sitesinde yayınlanan anketle sinema salonu, yeniden gündeme geldi. Anket çalışmasında “Kentimize sağlayacağımız hizmetlerde, kültürel-sanatsal kurumlar ile yeşil alanlara eşit derecede anlamlar yüklemekteyiz. Önemli ve öncelikli hizmetler konusunda, karar alma süreçlerine vatandaşların da katılımını sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle Atatürk Parkı’yla ilgili alacağımız kararı, siz değerli halkımızın istek ve önerileri doğrultusunda neticelendirmek istiyoruz” denerek vatandaştan “sinema yeri, yeşil alan olsun” ya da “sinema salonu yeniden yapılsın” seçeneklerinden birine oy vermesi istendi. Sık sık gazetemize ulaşan sinemaseverler, kentin simgelerinden biri haline gelen Yılmaz Güney Sinema Salonu’nun akıbetini sorarak, projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete