GÜNDEM

BATMAN'A 17 KİŞİ ALINACAK

Batman'ın Gercüş Kaymakamlığı, ilçe sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere 17 güvenlik korucusu alacağını duyurdu.

BATMAN'A 17 KİŞİ ALINACAK
01-07-2020 17:19
Google News

 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada “Gercüş İlçesi mülki sınırları İçinde Aşağıda Gösterilen Birinci Tabloda Belirtilen Sayılarda Güvenlik Korucusu takviye edilmesi maksadıyla toplam 17 Güvenlik Korucusu alımı yapılacaktır. Yeterli başvuru olmaması veya fiziki yeterlilik sınavında yeterli başarılı aday olmaması durumunda ikinci tabloda belirtilen 7 kişilik yedek adaylar arasından alım gerçekleştirilecektir. İstekliler, 10 Temmuz’a kadar Güvenlik Korucusu Alımı Başvuru Kılavuzunda belirtilen şartları taşımaları halinde İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat edebileceklerdir” denildi. 

 GÖREVLENDİRME YERİ VE TANIMI  

Gercüş İlçesi Yamanlar, Hisar, Özler, Yassıca, Kırkat, Akburç, Yolağzı, Ulaş, Güzelöz, Yakıtlı ve Nurlu Köylerinde azalan GKK sayılarının takviye edilmesi maksadıyla toplam (17) GKK alımı yapılacaktır. Alımı yapılan GKK’lar alımın yapılacak olduğu köylerde emniyetin sağlanmasından görevlidirler. Ayrıca köylerine yakın çevrede gerçekleştirilecek operasyonel faaliyetlerde de görevlendirilebileceklerdir. Adaylar başvuruda bulunduğu köyde ikamet etmek zorundadır. Göreve alınacak GKK’lar bölgenin özelliği, terör durumu gibi değişen koşullarda ay içerisinde görev yapılacak gün sayısı ve vardiyalarda yeniden düzenleme yapılabilecektir. Alınacak GKK’ların özlük işlemleri Gercüş Kaymakamlığı tarafından yürütülecek, görevlendirmeleri GKK yönetmeliğine göre yapılacaktır.

MÜRACAAT ŞEKLİ VE YERİ

Müracaatlar duyurunun yapıldığı 1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla 10 (on) gün boyunca 10 Temmuz 2020 tarihine kadar yazılı dilekçe ve istenen gerekli belgeler ile şahsen Gercüş Jandarma Komutanlığına yapılacaktır. Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

SINAV TARİHLERİ

GKK adayları 01-05 Eylül 2020 tarihleri arasında Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testine (Spor Testi) tabi tutulacaklardır. Fiziki Yeterlilik Testinde başarılı olan adaylar kaymakamlık internet sitesinden yayınlanacaktır ve belirtilecek tarihte Kaymakamlık Makamında sözlü mülakat sınavı yapılacaktır. Fiziki Yeterlilik Değerlendirme Testi ve sözlü mülakata katılacak adaylar yanlarında nüfus cüzdanlarını getireceklerdir.

ARANACAK ŞARTLAR

T.C. vatandaşı olmak
Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da 21.06.1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikten muaf olmak, kadın adaylar için 21 yaşını doldurmuş olmak.
40 yaşından büyük olmamak
En az ilkokul mezunu olmak
Kamu haklarından mahrum bulunmamak
5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinin 1. Fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak 
Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramışsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak
3713 sayılı terörle mücadele kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak
Kan davasından hüküm giymemiş olmak
Hâlihazırda görevlendirileceği köyde veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet etmek
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak
Siyasi parti üyesi olmamak
Köy muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak
Terör örgütleriyle bu örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içinde bulunmamış olmak, örgüt propagandası yapmamış olmak
Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunmamak
Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak
Yeterli sayıda aday bulunmaması halinde 40 olan üst yaş limiti 50 yaş olarak uygulanır. 

MÜRACAATTA İSTENİLEN BELGELER

Güvenlik Korucusu olarak görevlendirilmek isteyenler, İlçe Jandarma Komutanlığına bir dilekçeyle başvururlar.
Başvuru Dilekçesine aşağıdaki belgeler eklenir.
Nüfus kimlik kartının tasdikli bir örneği ve vukuatlı nüfus kayıt örneği
Diploma sureti
Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış ya da 1111 sayılı kanuna göre muaf olduğuna dair belge
Resmi kuruluşlardan alınmış, güvenlik korucusu olarak görevlendirilmesine ve silah kullanmasına engel bir sağlık sorunu olmadığını gösterir sağlık kurulu raporu (Not: Tam teşekküllü hastanelerden alınacaktır)
Son bir yıl içinde çekilmiş 6 adet biyometrik fotoğraf
Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi
Başvuru ile ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılır.
Başvuru sahiplerinin adli sicil belgesi ve görevlendirildiği köyde/mahallede oturduğuna dair ikametgâh belgesi de İlçe Jandarma komutanlıkları tarafından ilgisine göre UYAP sisteminden ve Adrese Dayalı Kimlik Paylaşım sisteminden alınarak dosyaya eklenir.

SEÇME VE DEĞERLENDİRME

Fiziki yeterlilik testi ve mülakat puanı ortalaması adayların genel sıralamasını oluşturacak,  komisyon tarafından yapılacak değerlendirme sonucu görevlendirme işlemleri başlatılacaktır. Tüm kriterlerin değerlendirilmesi sonucu eşitlik durumunda eğitim, yaş, vücut kitle indeksi kriterlerine bakılacak, eşitliğin bozulmaması durumunda göreve alım işlemi kura ile belirlenecektir. Sonuçlar kaymakamlık internet sitesinde açıklanacaktır.

MİNİK ELÇİN, ÖLÜMLE SAVAŞIYOR

ALO TEVŞO NE ZAMAN AÇILACAK?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete