EĞİTİM

BATMAN’A DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KURULACAK

Batman Üniversitesine 4 ay önce atanan Rektör Prof. Dr. İdris Demir’in Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar, meyvelerini vermeye başladı.

BATMAN’A DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KURULACAK
01-05-2021 00:23
BATMAN
Google News

YÖK, Güneydoğu ve Batman’ın sağlık konusunda önemli bir eksikliğini giderecek olan Diş Hekimliği Fakültesi kararını onaylandı. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir “Kaliteli ve alanında uzman akademisyenlerle geleceğin sağlıkçılarını yetiştirmeye ve öğrencilerinin gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Batman Üniversitesinin gelişimi için ikili görüşmelerimizi yoğun şekilde gerçekleştirdik. Bugün bu kararın onaylanmış olması bizleri çok memnun etmektedir. Amacımız bölgenin ve üniversitemizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek. Diş Hekimliği Fakültemiz, üniversitemizin prestij fakültelerinden biri olarak hizmet vereceği için çok mutluyuz”


“GELECEĞİN DİŞ HEKİMLERİNİ YETİŞTİRECEĞİZ”
Rektör Demir, Batman Üniversitesinin bölgesinde tercih edilirliği yüksek bir üniversite olması için yeni fakültelerin kurulması ve bölümlerin açılması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtirken “Kalite ve uluslararasılaşma yönünde önemli stratejiler geliştiriyoruz. İnsana değer veren ve insanı merkeze alan bir anlayışla görevimizi sürdürüyoruz. Sağlık yatırımlarının ve sağlığa yönelik faaliyetlerin hayata geçmesi için farklı çalışmalar da yürütüyoruz. Bu çalışmalar ilk gündem maddemizdi. Bugün hayalini kurduğumuz ve şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleşen Diş Hekimliği Fakültesinin kuruluşu ile üniversite-şehir bütünleşmesi adına da önemli bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş olduk. Üniversitemiz, kalite ve uluslararasılaşma yönünde önemli stratejiler geliştiriyor ve bunları en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete