SİYASET

“BATMAN'A TOPLAM 11,37 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

AK Parti Batman Merkez ilçe 6. Olağan Kongresinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman’a toplam 11,37 Milyar TL yatırım yaptıklarını kaydetti.

“BATMAN'A TOPLAM 11,37 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”
13-11-2017 00:44
Google News

“BATMAN BİZE UZAK BİR YER DEĞİLDİR”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kongrede yaptığı konuşmada “Batman 576 bin 899 kişilik bir şehirdir. Ama bizim için çok büyük, çok görkemli, koskoca bir medeniyetin şehridir. Batman demek Hasankeyf demektir, Batman demek hazreti Ömer demektir. Batman demek, İmam Abdullah, Seyyit Bilal demektir. Ve Batman demek, gönül yaramız, Şenay Aybüke Yalçın demektir. Onun için, Batman bize uzak bir yer değildir. Gidip gelmediğimiz bir yer değildir. Eli boş geldiğimiz bir yer de değildir” dedi.

“DIŞ TİCARET HACMİNİ YAKLAŞIK 10 KAT ARTTIRDIK”

Bakan Soylu, Batman projelerine ilişkin  “2002-2016 yılları arasında Batman'a toplam 11,37 milyar TL yatırım yaptık. Dış ticaret hacmini yaklaşık 10 kat arttırdık. Biz iktidara geldiğimizde Batman'ın ihracatı 600 bin dolardı. Bunu 34,5 milyon dolara çıkarttık. Yani, 57 kat arttırdık. Batman'daki okul sayısını 421'den 935'e çıkardık.Toplam derslik sayısını Yüzde 160 arttırdık. 2478'di, 6443 oldu. Batman bölge devlet hastanesini, Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni, Gercüş Devlet Hastanesini, Hasankeyf Entegre İlçe Hastanesi'ni, Kozluk Devlet Hastanesi'ni, Beşiri Entegre İlçe Hastanesi'ni biz yaptık.

Batman İl Belediyesinde, devralınan borçlardan 35, 8 Milyon TL borç ödemesi yapılmıştır. Bu arada 70 milyon TL’lik İçme suyu şebekesi yapım işi de Protokol aşamasındadır. Ve Batman İl Belediyesi kendi imkânlarıyla 34 tane projeyi tamamladı. Uzun bir listesi var, birkaç tanesini, örnek olsun diye saymak isterim. Atatürk Bulvarı, bağlantı yolları çevre düzenlemesi, Mezarlık kapıları ve güvenlik kulübeleri projesi, İlçe otogarı projesi yapım işi

Efeler parkı projesi yapım işi, Park ve peyzaj projeleri yapım işi, Gençlik merkezleri projesi yapım işi, Belediye sineması projesi yapım işi, Cumhuriyet meydanı projesi yapım işi bir de Kamu kurumları ile işbirliği yaparak meydana getirdiği projeler var” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?