GÜNDEM

BATMAN'DA 5 KARDEŞ, TEK TELEFONDAN EBA’YA BAĞLANIYOR

Batman’ın Petrolkent Mahallesi'nde ikamet eden Bakır Ailesinin 5 çocuğu, tek bir telefon üzerinden eğitimlerini sürdürmeye çalışıyor.

BATMAN'DA 5 KARDEŞ, TEK TELEFONDAN EBA’YA BAĞLANIYOR
26-01-2021 18:01
Google News

 

Koronavirüs salgınıyla birlikte uzaktan eğitime geçen Türkiye'de öğrenciler derslerini tablet, bilgisayar ve telefon üzerinden almaya başladı. Maddi sıkıntı çeken ailelerin çocukları ise derslere bağlanmakta güçlük çekti.

5 KARDEŞ, TEK TELEFONDAN DERSLERE BAĞLANIYOR
Petrolkent Mahallesi 2811 sokak No: 4’te ikamet eden Bakır Ailesinin 5 çocuğu, eğitimlerini evde bulunan tek cep telefonu üzerinden almaya çalışıyor. Çocuklarının uzaktan eğitime EBA üzerinden derslerini takip ettiğini belirten Mahmut Bakır “Evimiz kira, günlük inşaat işlerinde çalışıyorum, maddi sıkıntılarımız büyük. Çocuklarıma daha iyi bir eğitim vermek istiyorum ama maddi sıkıntıdan dolayı veremiyorum. 5 çocuğum var. Hepsi sadece benim telefonu kullanarak derslerini yapmaya çalışıyorlar. Eba dersleri için her çocua telefon interneti yetmiyor. Hepsinin ders saati farklı olduğu için sırayla bekliyorlar. Yetkililerden çocuklarımın daha iyi bir eğitim ve derslerini kaçırmamak için tablet verilmesini istiyorum. Çocuklarımın dersleri de gayet iyi” dedi. Aileye, 0545 264 88 19 numaralı hattan ulaşabilirsiniz. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete