SİYASET

Batman'da Ahmet Kaya'nın ismi Halkevi'nin tabelasından neden çıkarıldı?

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi. Soru önergesinde Batman'da bulunan Ahmet Kaya Halkevi'nin isminin neden değiştirildiğine değindi.

Batman'da Ahmet Kaya'nın ismi Halkevi'nin tabelasından neden çıkarıldı?
22-02-2018 21:56
Google News

Batman Belediyesi’nin, Ahmet Kaya Halk Evinin isim tabelasını değiştirmesini eleştiren Aslan “Kürtçe şarkı okuyup klipini çekeceğim dedikten sonra ötekileştirilip hedefleştirilen ve sürgündeyken yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya'nın adını taşıyan halkevinin ismi değiştirildi. Huzur Mahallesinde bulunan Ahmet Kaya Halk Evinin ismi, Batman Belediyesi Huzur Mahallesi Bilgi Evi olarak değiştirilmiştir.

Halk tarafından yetkilendirilerek seçilmiş bir başkanın ve seçilmiş meclis üyelerinin yerine atanmış bir Kayyum ve atanmış meclis üyeleri, bir mahallenin, sokağın, halk evlerinin ismini kanunen, hukuken vicdanen ahlaken değiştirebilir mi? Kayyumun kararı ile değiştirilmiş, hukuka ve vicdana, ahlaka aykırı olarak gerçekleştirilen bu uygulamaya ilişkin herhangi bir yasal girişiminiz olacak mıdır?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete