SAĞLIK

BATMAN’DA BİR İLK; TÜRKÜ EŞLİĞİNDE GÖZ AMELİYATI

Batman’da ilklerle adını sıkça duyuran Göz Doktoru Yalçın İşcan, ameliyatlarda hastalarına türkü dinleterek moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaya çalışıyor.

BATMAN’DA BİR İLK; TÜRKÜ EŞLİĞİNDE GÖZ AMELİYATI
21-02-2021 20:11
Google News

 

Batman’da başarılarıyla adından bahsettiren Özel Batman Dünya Hastanesi’nde görevli Göz Doktoru Yalçın İşcan, cerrahi operasyon sırasında hastalarına türkü dinleterek bir ilke daha imza attı. Batman’da ilk kornea nakli ile tanınan ve göz alanındaki başarıları ile adından bahsettiren Göz Doktoru Yalçın İşcan, hastalarına cerrahi operasyon sırasında müzik dinletiyor. Yarı anestezi uyguladığı cerrahi operasyonlarda hastalarının moralini yüksek tutmak için sevdikleri müzikleri dinleten Doktor İşcan, hastalarının sevgisini kazanıyor.
HALİLİM TÜRKÜSÜNÜ DİNLEYEREK AMELİYAT OLDU
Doktor İşcan, bir gözünde yüzde 20, diğer gözünde yüzde 60 görme kaybı oluşan ve keratokonus teşhisi koyduğu 28 yaşındaki hastayı yarı anestezi uygulayarak cerrahi operasyona aldı. Hastaya Halilim türküsü eşliğinde cerrahi operasyon uygulayan Doktor İşcan, sosyal medya hesabında paylaştığı görüntülerle büyük ilgi ve merak uyandırdı. 45 dakikalık işlemin ardından hastasını taburcu eden Doktor İşcan “28 yaşındaki hastamızı keratokonus nedeniyle operasyona aldık. Bu  hastalık, ilerleyici görme kaybına ve sık sık gözlük değiştirme ihtiyacına yol açar. Hatta gözlükle bile iyi görememeye sebep olabilir. Gözün ön kısmındaki şeffaf tabaka olan korneanın öne doğru fıtıklaşması ve incelmesi hastalığıdır. Tedavi edilmediginde kornea şeffalığını yitirebilir ve görme azalır. ilerledikçe, kornea o kadar dejenere olur ki korneayı  tamamen çıkarıp yenisini takmak gerekir. Yani kornea nakline kadar gidebilir. Teknolojinin geldiği noktada artık biz bu hastalığın ilerlemesini krosslink (çapraz bağlama) tedavisi ile sağlayabiliyoruz. Yüzde 95 başarı sağlıyoruz. Erken teşhisle, tedavi şansı yükseliyor. Hastamıza bu işlemi uygularken türkü dinlettik. Motive olmasını sağladık. Ameliyat havasında sıkılmasını ve gerilmesini önlemek için türkü yarı anestezili işlemlerde türkü dinletiyoruz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete