GÜNDEM

BATMAN'DA BİYOKÜTLE SANTRALİ'NDE İNCELEME

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Raman Dağı eteklerinde bulunan Biyokütle Elektrik Santrali'nde incelemelerde bulundu.

BATMAN'DA BİYOKÜTLE SANTRALİ'NDE İNCELEME
29-12-2020 17:51
Google News

 

Batman Belediyesine ati santrali gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Şahin, vahşi depolamadan düzenli depolama yöntemine geçildiğini belirterek, çöpten elde edilen metan gazından elektrik üretimi yaptıklarını söyledi. Daha önce tamamen vahşi depolama yöntemiyle çöplerin araziye döküldüğünü anımsatan Vali Şahin, yaptıkları çalışmalarla vahşi depolama tesisini rehabilite ettiklerini, bunun sonucunda çöp sahasında enerji ürettiklerini belirtirken “Santral ile hem çöpün çevreye zarar vermesinin önüne geçtik hem de ekonomiye şu an itibariyle günlük 1.5 megavat seviyelerinde bir elektrik üreterek katkı sağladık” dedi.

ÇÖPLER DEĞERLENDİRİLECEK
Tesiste elektrik üretimi dışında da faaliyetlerin olacağını ifade eden Vali Şahin “Sadece elektrik değil bunun dışında çöpten elde edilebilecek ekonomik imkanları da bu tesiste elde edeceğiz. Bunu kompost tesisinden sera tesisine, iyi tarım uygulamalarına kadar çok değişik çöpten elde edebileceğimiz geri dönüşüm ve ekonomik imkânları değerlendireceğiz” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete