ASAYİŞ

BATMAN'DA BOMBACI OPERASYONU

Adana'da 35 kilo TNT ile yakalanan PKK/YPG üyesi B.K. (23) ile bağlantılı 5 kişi Mardin ve Batman'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

BATMAN'DA BOMBACI OPERASYONU
28-08-2020 16:57
Google News

 

Metropollerde sansasyonel bombalı eylem hazırlığında olduğu belirlenen ve 35 kilo 650 gram TNT ile yakalanan PKK'lı  ile aynı soruşturmada gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, PKK/YPG'nin eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 13 gün önce merkez Sarıçam ilçesinde bir otomobilde sürücü ile yakaladığı B.K. (23) ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

8 BİN 500 EURO, 1900 LİRA ELE GEÇİRİLDİ
Sırt çantasında ve toprağa gömdüğü yerde 35 kilo 650 gram TNT ele geçirilen örgüt mensubunun, yakalandığında kendisini Suriyeli olarak tanıttığı ve üzerinden Suriye uyruklu başka biri adına düzenlenmiş "geçici koruma" kimliği çıktığı öğrenildi. Merkez Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi'nde bir ev kiraladığını tespit eden ekip, hücre evine düzenlediği operasyonda 8 bin 500 euro, 1900 lira ve altın kolye ele geçirdi.

BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARILDI
Soruşturma kapsamında, örgüt mensubu B.K'nin Suriye sınırından Türkiye'ye geçişini ve ardından Adana'ya gelişini sağladığı öne sürülen 4'ü Suriye uyruklu 5 kişi Mardin ve Batman'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.B.K.'in Adana'da ev kiralamasına aracılık ettiği ve kentte bulunduğu sürece yardımda bulunup iş birliği içerisinde olduğu belirlenen biri Suriye uyruklu 3 şüpheli daha gözaltına alındı.Emniyetteki işlemleri tamamlanan, aralarında B.K'nin yakalandığı otomobilin sürücüsünün de olduğu 10 zanlıdan 2'si savcılık talimatıyla salıverildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden örgüt mensubu B.K. ile 3'ü Suriyeli 6'sı tutuklandı. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

EBRU TEKİN CİNAYETİNDE YENİ GELİŞMELER

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete