GÜNDEM

BATMAN'DA BU UYGULAMA ARTIK ZORUNLU

Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda korona virüs salgını ile mücadelede alınan yeni kararlarda belediye sınırları içerisinde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

BATMAN'DA BU UYGULAMA ARTIK ZORUNLU
17-05-2020 00:15
Google News

 

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutan Vekili Albay Fatih Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı Ramazan Fani, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı ve İl Defterdarı Ali Osman Bilgili,  İl Sağlık Müdür Dr. Hakan Pamukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mehmet Demir, AFAD İL Müdürü Fevzi Bakır, hastane başhekimleri, ilgili sağlık birim başkanları ile doktorlar katıldı.
Bir önceki toplantıda alınan ve hayatı zorlaştıran kararları gözden geçirdiklerini ifade eden Vali Şahin,  “Bunlardan bazı gevşemeleri sağlayacağız. Tedbirlerimiz titiz bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Bazı hususlarda yeni kararlar aldık. Batman belediye sınırlar içerisinde maske kullanma zorunluluğunu şu andan itibaren getiriyoruz. Artık Batman’da sokağa çıkan herkes maske takacak. Elma Sokağı, Alo Tevşo semt pazarı ve civarındaki seyyar satıcı, tabla ve seyyar tezgahların kurulmasına müsaade etmeyeceğiz.  Ama sabit iş yerlerinin açılmasına ve yaya trafiğine tekrar açacağız. Tabla başı semt pazarı ise kapalı olma durumu bayrama kadar devam edecek. Turgut Özal, Atatürk Caddesi, Gülistan ve Cizre Caddelerinde bir süredir devam eden yaya kısıtlaması uygulamasına son veriyoruz. Ancak Gülistan Caddesinde sınırlı sayıda vatandaşımıza izin verilecek, kontrollü bir giriş-çıkış sağlanacak ve sosyal mesafenin sağlanmasına özen gösterilecek. Aynı şekilde Elma sokağında da giriş-çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılacak ve sosyal mesafe mutlaka sağlanacak. Vatandaşlarımızın maskesiz girmelerine izin verilmeyecek. Mezarlıklar kapalı olmaya devam edecek” dedi.
EL ÖPMEYİ KURBAN BAYRAMINA BIRAKALIM
Vali Şahin,"Tedbirleri sıkı bir şekilde uygular isek tahmin ediyorum bayrama daha rahat bir şekilde girebileceğiz. Ama bu rahatlık, tabir caiziyse yeni bir normalin rahatlığını ve hiçbir zaman eski rahatlığı beklememek lazım. Rehavet en büyük düşmanımız. Kıymetli Batmanlılar bayramda sizlerden istirhamımız; evlerimizde kalalım ve bayramlaşmaları telefonla ve sosyal medya üzerinden yapalım. El öpme ve sarılmaları Kurban bayramına bırakalım” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete